שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד בחושה / מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל


חומרים
1/2 1 כפות אבקת קקאו
1/4 כוס מים (או חלב) חמים
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/4 1 כוסות קמח מנופה
3/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
מעט מלח
180 גרם חמאה או מרגרינה
לקישוט:
אבקת סוכר
כלים:
תבנית אינגליש קייק
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים את התבנית.
2. מערבבים בקערה את אבקת הקקאו והמים. מצננים במשך 5 דקות, מוסיפים את הווניל והביצים ומערבבים.
3. מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת אפייה והמלח במערבל, במהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת הקקאו ואת החמאה, ומערבלים עד שנוצר מרקם אחיד.
4. מעבירים לתבנית ומנערים מעט כדי להחליק את פני העוגה. אופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5. מצננים עשר דקות, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, והופכים על צלחת הגשה. זורים אבקת סוכר ומגישים.

חזרה