|
|
|
|
עוגת תפוחים בחושה
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
1/4 כוס שקדים קלויים וקצוצים |
1/4 כוס סוכר חום |
3 תפוחים קלופים |
2 כוסות יין אדום |
1.25 כוסות סוכר |
1.5 כוסות קמח |
1 כף אבקת אפייה |
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות |
1 ביצה |
1/2 כוס חלב |
1 כפית תמצית וניל |
כלים: |
תבנית מלבנית מספר 35 |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- משמנים את תבנית האפייה. מערבבים את השקדים עם הסוכר החום ומפזרים בתבנית.
- מבשלים את התפוחים עם היין וחצי כוס סוכר בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ 20 דקות. מוציאים את התפוחים ומצננים במקרר עד לשימוש.
- שמים בקערת המערבל את הסוכר הנותר, הקמח, אבקת האפייה, החמאה והמלח ומערבלים כדקה במהירות נמוכה. טורפים בקערית את הביצה, החלב ותמצית הווניל, מוסיפים לתערובת ומערבלים עד שנוצר מרקם אחיד.
- חותכים את התפוחים לקוביות, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה כ 5 דקות בטמפרטורת החדר. מפרידים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה.
| חזרה | | |