שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה תרד עם גבינת קממבר וגבינת עזים / בני סיידא


חומרים
300 גרם בצק עלים
למלית:
50 גרם חמאה
400 גרם עלי תרד נקיים וקצוצים
4 בצלים ירוקים, קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אגוז מוסקט טחון
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע קרם פרש
3 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
250 גרם גבינת קממבר פרוסה
200 גרם גבינת עזים (רצוי בגליל) , פרוסה
כלים:
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כך ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות. מאחסנים במקרר. 
  2. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התרד והבצל הירוק ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מאדים עד שהתרד מתרכך והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. 
  3. מוסיפים לקערה את השמנת, הקרם פרש, הביצים וגבינת הקשקבל, טורפים היטב, טועמים ומשפרים תיבול. 
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  5. מסדרים על הבצק את גבינת הקממבר, יוצקים עליה את התרד ואופים כ- 20 דקות. מסדרים על המלית את פרוסות גבינת העזים ואופים 20 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כ- 20 דקות וחותכים למנות.

חזרה