|
|
|
|
מאפה תרד עם גבינת קממבר וגבינת עזים
/ בני סיידא
|
חומרים
|
300 גרם בצק עלים |
למלית: |
50 גרם חמאה |
400 גרם עלי תרד נקיים וקצוצים |
4 בצלים ירוקים, קצוצים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
אגוז מוסקט טחון |
1 מיכל שמנת מתוקה |
1 גביע קרם פרש |
3 ביצים |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
250 גרם גבינת קממבר פרוסה |
200 גרם גבינת עזים (רצוי בגליל) , פרוסה |
כלים: |
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ |
אופן ההכנה |
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כך ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות. מאחסנים במקרר.
- ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התרד והבצל הירוק ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מאדים עד שהתרד מתרכך והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את השמנת, הקרם פרש, הביצים וגבינת הקשקבל, טורפים היטב, טועמים ומשפרים תיבול.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מסדרים על הבצק את גבינת הקממבר, יוצקים עליה את התרד ואופים כ- 20 דקות. מסדרים על המלית את פרוסות גבינת העזים ואופים 20 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כ- 20 דקות וחותכים למנות.
| חזרה | | |