קנולי
/ משי גולדמן
קנולי הוא קינוח איטלקי. הוא מורכב מגלילי בצק מטוגנים וממולאים בגבינת ריקוטה. להכנת קנולי תזדקקו לגלילי מתכת מאורכים בקוטר 3/4 1 ס"מ. אפשר לקנות אותם בחנויות מקצועיות לכלי בישול, או לאלתר ממה שיש בבית. החומרים יספיקו ל 16-18 קנולי.
|
חומרים
|
למילוי: |
750 גרם גבינת ריקוטה |
1.25 כוסות סוכר |
2 כפיות תמצית וניל |
1/2 כוס קליפות לימון או תפוז מסוכרות, קצוצות |
1/4 כוס שבבי שוקולד מריר |
לקנולי: |
3 כוסות קמח |
1/4 כוס סוכר |
1 כפית קינמון |
1/4 כפית מלח |
3 כפות חמאה |
2 ביצים |
2 כפות חומץ |
2 כפות מים קרים |
1 חלבון |
שמן לטיגון עמוק (לא שמן זית) |
אבקת סוכר לקישוט |
אופן ההכנה |
- מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, הסוכר, תמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפות הלימון או התפוז ושבבי השוקולד. מאחסנים במקרר.
- מכינים את הבצק: רצוי להכין במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון. מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון והקמח. מוסיפים את החמאה מעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד.
- מערבבים את המים והחומץ ומוסיפים לבצק כף אחת בכל פעם. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- גוזרים מקרטון צורת אליפסה באורך 15 ס"מ וברוחב 10 ס"מ. מרדדים את הבצק לעובי של 1/4 ס"מ. בעזרת אליפסת הקרטון וסכין חדה, חותכים את הבצק לאליפסות.
- מחממים שמן (בעומק של 10 ס"מ) לטיגון בסיר.
- מגלגלים את האליפסות לרוחבן, סביב גלילי מתכת מאורכים בקוטר 3/4 1 ס"מ (משיגים בחנויות כלי בישול), לגלילים צרים וארוכים. מדביקים את הקצוות בעזרת ביצה טרופה. מטגנים 3-4 גלילים כל פעם. מוציאים ומניחים על ניר סופג. אחרי שהקנולי התקררו מוציאים את גלילי המתכת.
- ממלאים את הקנולי במלית הריקוטה, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
|
חזרה |