שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב שמנת ועגבניות / לאה


חומרים (4 מנות)
1 חבילת פסטה (500 גרם) רצוי פנה
1 בצל קטן, קצוץ
2-3 שיני שום
1 קופסאת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
בזיליקום טרי, לפי הטעם
1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומערבבים עם מעט שמן זית.
  2. בינתיים, מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את שיני השום ומזהיבים גם אותן.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב רותח.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שגוון העגבניות משתנה.
  5. מוסיפים את התבלינים והשמנת ומבשלים עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
  6. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב ומגישים חם. אפשר להוסיף למנה צנוברים קלויים.


חזרה