|
|
|
|
ריבת תותים קלה
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
1.5 ק"ג תותים בשלים, שטופים וקטומים |
4 כוסות סוכר |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול, לא מאלומיניום, מניחים את התותים ומועכים אותם קלות במועך תפוחי אדמה. מבשלים על להבה נמוכה עשר דקות, מערבבים מדי פעם בכף עץ.
- מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים 3-4 פעמים עד שהסוכר נמס, בערך 2-3 דקות.
- מביאים לרתיחה על להבה גדולה ומבשלים בערך 20 דקות. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר מעל לפני הריבה אבל לא מערבבים את תוכן הסיר.
- מתי זה מוכן? כשמוציאים כפית ריבה מן הסיר ומעבירים אותה לצלחת קרה והיא מתחילה להיקרש מייד. כשמוכן, מקפים שוב את שאריות הקצף ומעבירים לצנצנת גדולה שתכיל 4 כוסות ריבה בנוחות.
| חזרה | | |