|
|
|
|
עוגת קצפת
/ אורן לוקסנבורג
|
חומרים
|
לבצק: |
5 ביצים |
2 כפות סוכר |
1 קופסה פודינג שוקולד |
לקצפת: |
1 מכל שמנת מתוקה |
1 קופסה פודינג וניל |
1 כוס חלב |
לציפוי: |
100 גרם שוקולד מריר |
2 כפיות סוכר |
5 כפות חלב |
2 כפות ברנדי |
50 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון יחד עם הסוכר, לאחר שמתקבל קצף יציב מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף.
- בתנועות קיפול מערבבים את פודינג השוקולד אל תוך התערובת.
- משמנים תבנית קפיצית, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ - 20 דקות.
- בודקים עם קיסם וכשמוכן מוציאים ומקררים.
- מקציפים בכלי עמוק את השמנת, פודינג הוניל והחלב עד שמתקבלת קצפת ושופכים על גבי העוגה.
- ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי מלבד החמאה על גבי אש נמוכה, כשהכל מומס מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה מלמעלה בציפוי כך שהוא יכסה אותה גם בצדדים.
- מקפיאים את העוגה כשעתיים.
| חזרה | | |