שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות עוף מבושלות עם אפונה ושומר


המרכיבים:

800 גרם עוף טחון טרי

2 כוסות אפונה טרייה או קפואה

3 שומר, חתוך לקוביות

בצל גדול, חתוך לקוביות בינוניות

1 גזר

1 בטטה

2 שיני שום

חלב קוקוס (אם רוצים)

תבלינים: מלח, פלפל, קארי, כורכום, הל, פפריקה.

צרור כוסברה קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבשר הטחון בקערה ומטבלים אותו ב-2 כפיות קארי, 1 כפית כורכום, 1/2 כפית הל טחון, כף שמן זית, שן שום, מעט בצל קצוץ דק-דק, מלח ופלפל שחור.
  2. מגררים בטטה וגזר, סוחטים מהם את המיצים ומוסיפים לבשר העוף הטחון. מערבבים הכל יחד.
  3. בסיר גדול מטגנים את הבצל. אחרי שהוא מזהיב מוסיפים את ריבועי השומר.
  4. מטגנים כדקה ואז מוסיפים את האפונה. מטגנים יחד כחמש דקות.
  5. בכוס מים מערבבים את התבלינים: 2 כפיות קארי, 1 כפית כורכום, 2 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור או לבן. שופכים הכל על האפונה והשומר ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים כרבע פחית חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
  7. יוצרים קציצות מהעוף וזורקים אותן פנימה.

חזרה