עוגת שמרים ושוקולד
חלבית, או פרווה, בצורת צמה, או שבלול. דניה זגדון מציעה עוגת שמרים נהדרת לשבת (ואפשר גם לשמור במקפיא ולחמם במיקרו לפני ההגשה)

את המתכון לעוגה הזו קיבלתי מחמותי, שתמיד מכינה אותה לסופי שבוע וארועים מיוחדים. היא קלה יחסית לעוגות שמרים אחרות, למרות שזמן ההכנה ארוך בגלל ההמתנה לתפיחה. אפשר להכין פרווה - עם מרגרינה, או חלבית - עם חמאה.

 

הכמות שמובאת פה היא ל-4 עוגות גדולות (אם כבר מכינים, שווה לעשות כמות גדולה). אני ממליצה להקפיא את העוגות מיד כשהן מתקררות בתוך שקיות, ולשלוף כל פעם חצי צמה לאורחים, לחמם במיקרוגל, ולהגיש עם כוס קפה מפנקת. לדעתי זו עוגה מסוכנת, כשמתחילים אי אפשר לדעת מתי זה יגמר.

 

חומרים (ל-4 צמות):

 

לבצק:

6 כוסות קמח

1 שקית שימרית

1 חבילה (200 גרם) מרגרינה, או חמאה

1 שקית סוכר וניל

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כוס מים, או חלב - פושרים

1/4 כוס שמן

 

למילוי:

4 כפות קקאו

3/4 כוס סוכר

1 כפית קינמון

3/4 חבילת מרגרינה, או חמאה

2 כפות ריבה (פובידל, תות, פירות יער)

2 כפות מים, או חלב

 

לציפוי:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון

1 שקית סוכר וניל

 

הכנה:

1. מערבבים יחד את כל החומרי הבצק עד לקבלת כדור גמיש ולא דביק. מניחים לתפיחה במקום חמים, מכוסה במגבת מטבח נקייה (ללא ריח של אבקת כביסה, הריח יכול להיספג בבצק) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

 

3. אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן באורך 20 ס"מ ורוחב 10 ס"מ לערך.

 

4. מורחים את המילוי בנדיבות ומגלגלים לרולדות. מגלגלים כל שתי רולדות, אחת עם השנייה כמו צמה משני חבלים. אפשר גם לגלגל אותן לשבלול או ליצור צמה משלוש רולדות. מניחים לתפיחה חוזרת של 40 דקות.

 

5. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 40 דקות - עד שהן זהובות. כמה דקות לפני תום האפייה (כשהריח כבר משגע את בני הבית) מרתיחים את חומרי הציפוי ומורחים אותם מיד עם תום האפייה בנדיבות על העוגות.

 

דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עוגת שמרים ושוקולד
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משהו מתוק
    עוגה מסוכנת, אי אפשר לדעת מתי זה יגמר...
    צילום: דניה זגדון
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת