סמוק עד השורש: מתכוני סלק
הוא טעים כמו שרק שורש שגדל בתוך האדמה יכול להיות. הוא סגול מאוד, ויצבע לכם נורא יפה את המנות. צרור מתכוני סלק מתוך מגזין "שף" (כולל, תאמינו או לא, קוסקוס ורוד)

4 דרכים לעבוד עם סלק

 

  1. לבשל אותו במים: מרתיחים מים, ממליחים קלות, קולפים את הסלק בקולפן ירקות ומבשלים ללא כיסוי 20-30 דקות, על להבה בינונית, עד שהסלק רך (בודקים ע"י נעיצת מזלג). כך תרוויחו גם ציר סלק צלול שאפשר להשתמש בו לצביעת מאכלים (למשל אורז, פתיתים, או קוסקוס).
  2. לאפות אותו בתנור: מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. מניחים סלק לא קלוף על יריעת רדיד אלומיניום, עוטפים לגמרי (כמו שמכינים תפוחי אדמה) ואופים 20-30 דקות. כדאי להכניס לעטיפת האלומיניום גם תבלין שאוהבים, למשל: שום, פרוסות לימון, זרעוני כמון או כוסברה. הטעם חודר לסלק במהלך האפיה ומעשיר אותו. קולפים בקלות.
  3. לאפות אותו בגריל פחמים או בסיר תפוחי אדמה על הכיריים: עוטפים סלק לא קלוף ברדיד אלומיניום ומניחים על גריל פחמים או בסיר תפוחי האדמה. צולים, עד שהוא מתרכך. מתקבל סלק בטעם נהדר של מדורה.
  4. לבשל אותו במיקרוגל: מנקבים סלק לא קלוף במזלג (כדי לאפשר שחרור אדים), מניחים בכלי מתאים למיקרוגל, מוסיפים מעט מים, מחממים ללא כיסוי כ-4 דקות לסלק יחיד, עד שהוא מתרכך. קולפים בקלות.
  5. אם אתם ממש ממהרים: אפשר להשתמש בסלקים מוכנים, מבושלים וקלופים הארוזים בוואקום, אותם אפשר להשיג ברשתות השיווק ואצל הירקנים. זה לא כמו הדבר האמיתי, אבל זה טעים.

 

 

אנטיפסטי של סלק וכוסברה

 

המרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

4 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים דק

1 כף זרעוני כוסברה, כתושים גס

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף חומץ בלסמי

1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה

 

ההכנה: 
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומברישים תבנית תנור בשמן הזית.
  2. שמים את הסלק בתבנית, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את הרדיד וממשיכים לאפות כ-10 דקות, עד שהסלק רך לגמרי וזהוב מעט בשוליים.
  3. מצננים בתבנית כ-10 דקות ומעבירים לקערה (יחד עם נוזלי הבישול). מוסיפים את החומץ והכוסברה ומערבבים קלות. מעבירים לקערת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • איך שומרים? במקרר, בכלי אטום, עד יומיים.

 

 

סלט סלק חם עם ויניגרט חם

 

המרכיבים (4 מנות):

3 סלקים

1 כף מיץ לימון

מלח, פלפל שחור

1 חבילה (250 גרם) עלי סלט צעירים (בייבי גרינס) או 1 ראש חסה נקי ומופרד לעלים

6 כפות שמן זית

150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לפרוסות דקות

4 כפות חומץ בן-יין לבן

 

ההכנה: 
  1. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומרתיחים. מוסיפים את הסלקים ומבשלים, על להבה בינונית (ללא מכסה) כ-20 דקות, עד שהם רכים. מסירים מהכיריים ומסננים. חותכים לרבעים, מערבבים עם מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. מסדרים את העלים בקערת הגשה. מוסיפים את רבעי הסלק.
  3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את פרוסות חזה האווז כ-3 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את החומץ וממשיכים לבשל כדקה, עד לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל ויוצקים מעל לסלט. מערבבים קלות ומגישים מיד.

 

  • אפשר להכין מראש? לא ולא. חשוב להגיש מיד משום שהרוטב החם מבשל את עלי החסה והם הופכים סמרטוטיים במהירות.

 

 

צ'אטני סלק מהיר

 

צ'אטני הוא מרקחת ירקות או פירות מתובלת המתאימה להגשה לצד בשרים או גבינות, להבלטת טעמם. כאן עושים שימוש בסלק מבושל (כמו אלה שישארו ממתכון
הקוסקוס), ולכן ההכנה מהירה. כמובן שאפשר לבשל סלקים במיוחד עבור הצ'אטני (ראו הסבר), או להשתמש בסלקים מבושלים ארוזים בוואקום, שאפשר להשיג ברשתות השיווק.

 

המרכיבים (ל-1/2 ליטר):

1 כף שמן זית

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ או 1/4 כפית ג'ינגר יבש וטחון

1/4 כוס סוכר חום

2 כפות חומץ בן-יין לבן

2 סלקים קלופים ומבושלים, חתוכים לקוביות קטנות

1 כף דבש

1 כפית מלח גס

 

ההכנה:
  1. מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הבצל והג'ינג'ר, עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים לטגן כדקה, עד שהסוכר מזהיב קצת.
  3. מוסיפים את החומץ והסלק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדבש והמלח ומבשלים כ-20 דקות, על להבה נמוכה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לכלי אחסון.

 

  • איך שומרים? כ-5 ימים במקרר.

 

 

קוסקוס ורוד

 

המרכיבים (4 מנות):

2 סלקים, קלופים

1 שקית (250 גרם) קוסקוס מהיר הכנה

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ בן-יין לבן

מלח, פלפל שחור

 

ההכנה:

  1. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומרתיחים. מוסיפים את הסלקים ומבשלים, על להבה בינונית, ברתיחה עדינה וללא כיסוי 15-20 דקות, עד שהם מתרככים. מדי פעם מסירים את הקצף המצטבר על פני הנוזל, כדי לקבל ציר צלול. מצננים, מעבירים לכלי אחסון (יחד עם הנוזלים) ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד לילה).
  2. מסננים את הסלקים ושומרים את מי הבישול הוורודים. מניחים את הסלקים בצד – לא נזדקק להם יותר במתכון זה, אבל אפשר לשלב אותם במתכון הצ'אטני, למשל.
  3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן, אבל במקום להשתמש במים רגילים משתמשים במים הוורודים ששמרנו. מתבלים את הקוסקוס בשמן זית, בחומץ, במלח ובפלפל.

 

  • או.קיי, ומה עושים בו? אפשר להגיש עם עוף במלית סלק וצ'אטני סלק (ראו מתכונים בכתבה זו), או כתוספת לכל מנה בשרית – צלעות כבש, למשל, יילכו אתן מצוין.

 

 

חזה עוף במלית סלק

  

המרכיבים (4 מנות):

2 סלקים

מיץ מ-½ לימון

מלח, פלפל שחור

2 חזות עוף (600-700 גרם), חצויים כך שיתקבלו ארבעה נתחים, נקיים

2 כפות שמן זית

 

ההכנה:
  1. קולפים את הסלקים, חוצים, מניחים בסיר בינוני ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים, מצננים קצת ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. חותכים לפרוסות דקות.
  2. חורצים בכל חזה עוף חריץ עמוק לאורכו כך שיתקבל מעין "כיס". ממלאים בכל חזה 5-6 פרוסות סלק וסוגרים את הכיס בעזרת קיסם, או מגלגלים כמו בתצלום. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל.

  3. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את החזות כ-5 דקות מכל צד – מתחילים בלהבה גבוהה וממשיכים בלהבה בינונית. מוציאים את הקיסם ומגישים מייד עם הקוסקוס ועם הצ'אטני אם רוצים (ראו מתכון).

 

  • איך שומרים? כדאי לאכול ממש אחרי הטיגון, אך אפשר להכין את העוף הממולא כמה שעות לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולטגן לפני ההגשה.

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סמוק עד השורש: מתכוני סלק
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מגזין "שף"
    ירק שורש. סלק
    שחקן עבר. סלק
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק