על האש, מטוגנות או צלויות - 4 מתכוני כנפיים
כנפי עוף הן חלק שלא מוערך מספיק - ולא בצדק, מדובר על הבשר העדין והטעים ביותר בעוף. חנוך בר-שלום נותן לכם (מתכוני) כנפיים
כנפי עוף בלימון כנפי עוף מטוגנות כנפיים בפפריקה כנפיים בחרדל ודבש 

 

כנפי העוף הן לטעמי החלק העדין והטעים ביותר של בשר העוף, אך משום- מה הן לא זוכות לכבוד הראוי להן. כדאי לקנות אותן טריות, ולבקש מהקצב לשרוף את הנוצות. אחרי שעוברים את השלב הזה, קשה לפספס. הן טובות בכל הצורות: טעמן עילאי בגריל פחמים או מטוגנות, שרויות בתחמיץ של לימון, בצל ואורגנו ומוגשות על מצע אורז פרסי ירוק, או סתם צלויות בתנור בתוספת פפריקה.

 

 

כנפי עוף בלימון

 

המרכיבים:

1 ק"ג כנפי עוף מנוקות

2 בצלים יבשים, קלופים

מיץ מ-2 לימונים

5 שיני שום כתושות

1 כוס שמן זית

2 כפות אורגנו יבש

מלח

פלפל שחור

לאורז:

2 כוסות אורז

1/2 חבילה מרגרינה

מלח

4 כפות עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה וכו')

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את כנפי העוף לשניים, ומסירים את החלק המחודד. מרסקים במעבד מזון את הבצלים למחית חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון, השום, שמן הזית, האורגנו, המלח והפלפל. יוצקים את התערובת על הכנפיים, מערבבים היטב ומשהים במקרר למשר 6 שעות. מסדרים את הכנפיים על שיפוד, וצולים על גריל פחמים כ- 15 דקות.
  2. אורז ירוק: יוצקים מים רותחים האורז ובוחשים היטב. מסננים ושוטפים היטב במי ברז, עד שהמים נעשים צלולים. מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מוסיפים מלח, מרגרינה ואת האורז השטוף וממשיכים ברתיחה עוד 2 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
  3. מוסיפים עשבי תבלין, מערבבים, מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ- 10 דקות, מסדרים את האורז בקערת הגשה, ומניחים מעליו את השפודים עם הכנפיים.

 

 

חזור למעלה
כנפי עוף מטוגנות

 

המרכיבים:

16 כנפי עוף מנוקות

1 כוס פירורי לחם מתובלים במלח, פלפל ו- 5 כפות שומשום

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון עמוק

מיץ מ- 2 לימונים

5 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את כנפי העוף ל- 2, ומשתמשים בחלק העבה ללא הקצה המחורר (את החלק השני שומרים למתכון אחר), בעזרת סכין חדה משחררים את הבשר בחלק התחתון של הכנף ומושכים כלפי מעלה, כך שנוצרת מעין פיטריה.
  2. טובלים כל כנף בביצה טרופה ובפירורי מצה מתובלים, ומטגנים בשמן עמוק עד שצבעה מזהיב.

 

חזור למעלה
כנפיים בפפריקה

 

מתכון של יענקל'ה שיין

 

המרכיבים:

1 ק" ג כנפי עוף מנוקות

3/4 כוס שמן זית

3/4 כוס שמן סויה

1/2 כוס סויה

50 פפריקה מתוקה

4 ענפי טימין טרי

12 טיפות טבסקו

1 כפית שום כתוש

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את שמן הזית, שמן הסויה, הפפריקה, הטימין, הטבסקו והשום. מניחים את כנפי העוף בקערה ויוצקים מעליהן את התערובת. משהים ל- 12 שעות במקרר.
  2. מסננים את הנוזלים וצולים בגריל כ-15 דקות.

 

חזור למעלה
כנפיים בחרדל ודבש

 

המרכיבים:

1 ק"ג כנפיים, מנוקות וחצויות ל-2

4 כפות חרדל חריף

6 כפות דבש

1/4 כוס סויה

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל

בצל ירוק קצוץ לעיטור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החרדל, הדבש, הסויה, השום, היין, המלח והפלפל. משפשפים את כנפי העוף בתערובת, ומשהים במקרר למשך 6 שעות.
  2. אופים בחום גבוה (190 מעלות) כ- 40- 35 דקות. מניחים בקערת הגשה ומפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה על האש, מטוגנות או צלויות - 4 מתכוני כנפיים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    בעיקר בשר
    עדינות וטעימות. כנפי עוף
    צילום: סלימאן אבוגוש
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת