בישול עם טריק - איך מכינים קוסקוס מושלם
רוצים לדעת איך מכינים קוסקוס אמיתי - בלי קיצורים ובלי אינסטנט? הנה המתכון המלא, ועל הדרך קבלו גם טריק מנצח של סבתות להכנת קוסקוס מושלם
 
 
המרכיבים:
לקוסקוס:
1/2 ק"ג סולת לקוסקוס
1 כוס קמח
1 כף מחוקה מלח
1 חלמון ביצה
1 כוס שמן צמחי
1/2 לימון
חופן נדיב עלי סלרי (כרפס)
למרק:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
עוף שלם חתוך לנתחים
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במשך לילה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס מאוד
1/2 צרור כוסברה קצוצה גס מאוד
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
 
אופן ההכנה:
  1. הקוסקוס: מניחים את הסולת, הקמח והמלח בקערה ומערבבים היטב. טורפים את החלמון בכוס, מוסיפים מים עד הסוף ומערבבים. יוצקים את התערובת לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מנפים את הקוסקוס דרך נפה מיוחדת לקוסקוס לתוך קערה.
  2. ממלאים מים עד שליש גובה הסיר בחלק התחתון של סיר אידוי (קוסקוסייר). מוסיפים חצי לימון ועלי סלרי. מניחים את הקוסקו בחלק העליון של סיר האידוי ומניחים אותו על החלק התחתון (לא מכסים את הסיר העליון). מוודאים שהכל אטום היטב ומביאים לרתיחה. כשיוצאים אדים מהקוסקוס, מורידים את הלהבה, מכסים את הסיר במגבת מטבח ומבשלים 45 דקות על אש נמוכה.
  3. בינתיים מתחילים להכין את המרק. מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו קלות את הבצל. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהם מושחמים מעט מכל הצדדים. מוסיפים קישואים, גזר וחומוס, מכסים במים רותחים ומבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי של הסיר עד שגרגרי החומוס רכים.
  4. כעבור 45 דקות בישול של הקוסקוס, מכבים את האש מסירים את הסיר העליון ומניחים לו להתקרר מעט.
  5. אחרי שהקוסקוס התקרר, מעבירים אותו לקערה ומערבבים בעזרת הידיים. יוצקים פנימה 2 כוסות מים ומערבבים היטב. מנפים שוב את הקוסקוס בנפה ומחזירים לסיר האידוי. מוסיפים עוד מים לסיר האידוי (עד 1/3 גובה) ומביאים לרתיחה ללא מכסה. כשיוצאים אדים מן הסיר מניחים עליו שוב את המגבת, מנמיכים את האש ומאדים 45 דקות נוספות.
  6. מוסיפים למרק רסק עגבניות, תפוחי אדמה, כוסברה ופטרוזיליה. אם משתמשים באבקת מרק מוסיפים גם אותה. מבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה מבושלים.
  7. מורידים את הקוסקוס מהסיר, מניחים לו להתקרר מעט, מנפים שוב ומגישים. 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בישול עם טריק - איך מכינים קוסקוס מושלם
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד