ספינג' - הספין המרוקאי לסופגנייה
לבקשת הקוראים והגולשים ולכבוד החנוכה – קבלו את סופגניית הספינג' המרוקאית! ואגב, אנחנו מסכימים אתכם - היא שווה

כ-30 סופגניות

 

המרכיבים

 

לבצק 

50 גרם (1 קובייה) שמרים לחים

½ כוס מים פושרים

1 ק"ג קמח

½ כפית מלח

½ 2 כוסות מים חמימים

מעט שמן לשימון הידיים

לסירופ

2 כוסות סוכר

1/2  1 כוסות מים

מיץ מ- 1/2 לימון

לטיגון

1 ליטר שמן (רצוי קנולה)

 

ההכנה

 

1. הבצק: ממיסים את השמרים במים ומשהים 10 דקות, עד שהתמיסה מעלה בועות.

מערבבים בקערה את הקמח, המלח ותמיסת השמרים. מוסיפים את המים החמימים ולשים לבצק רך ומעט דביק. מכסים בבד לח ומתפיחים בטמפרטורת החדר 3 שעות. מורחים את הידיים במעט שמן ולשים 3 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ, יוצרים במרכז חור ומותחים מעט את הטבעת שנוצרה לצדדים.

 

2. הסירופ: מחממים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד שהסוכר נמס. מצננים.

 

3. הטיגון: מחממים בסיר את השמן עד שמתחילות להופיע בועות. מטגנים את הטבעות עד השחמה קלה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

 

4. טובלים את הסופגניות בסירופ לכמה שניות. מגישים מיד.

 

מתכונים נפלאים נוספים לחג תמצאו בגיליון "לאשה", עכשיו בדוכנים 

 


גלעד וגיא צלמים; סגנון: דריה קרגולה

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ספינג' - הספין המרוקאי לסופגנייה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לבקשתכם
    צילום: גלעד וגיא צלמים
    ספינג'.
    צילום: גלעד וגיא צלמים
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק