ירוקות ואדומות - ארבעה מתכוני עדשים
אוהבים עדשים? "חומוס" מעדשים כבר טעמתם? ומה עם "דאל"? הנה ארבעה מתכוני עדשים, ממרק ועד ממרח, גם אדומות וגם ירוקות

סלט עדשים וגבינת עזים

מתכון של השף צחי בוקששתר

 

המרכיבים ‭4)‬ מנות):

50 גרם עדשים ירוקות

3 גזרים

2 בצלים

חופן פטרוזיליה

‭1/4‬ כוס שמן-זית

‭1/2‬ כפית סוכר חום

1 כפית תערובת תבלינים חוואייג' לקפה

2 כפות רסק עגבניות

גבינת עזים (אפשר "פרומעז‭("‬

 

אופן ההכנה:  

  1. בוררים את העדשים, מנקים ומבשלים במים כ‭40-‬ דקות.
  2. קוצצים דק את הגזר והבצל, אפשר במעבד-מזון.
  3. מאדים בשמן-הזית את התבלינים, מוסיפים את הירקות ומאדים עוד. מוסיפים גם את הסוכר ורסק העגבניות ומבשלים חמש דקות.
  4. מסננים את העדשים מרוב המים ומוסיפים. מבשלים יחד עוד 5 דקות. בזמן הבישול מוסיפים גם את הפטרוזיליה ומתבלים במלח לפי הטעם.
  5. מחלקים את הסלט בין צלחות אישיות. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות, מסדרים על נייר אפייה מוברש בשמן-זית. אופים מתחת לגריל כדקה ומחליקים בזהירות על סלט העדשים. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

מרק בשר עם עדשים

מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום אדום" תשלובת בקר תנובה 

 

המרכיבים (ל-4-6 סועדים):

500 גרם שפונדרה

פרוסה עבה של אוסובוקו

200 גרם עצמות חוליה

1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק

2 כפות שמן צמחי

2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום כתוש

2.5 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית וקצת של כמון

חופן כוסברה קצוצה דק

2 לימון פרסי יבש

4.5 ליטר מים

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .
  3. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.
  4. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
  5. ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.

 

"חומוס" עדשים אדומות

"חומוס" עדשים קל יותר מחומוס רגיל, ומוגש בדרך מעניינת, עם כל מיני קישוטים ותוספות שכל אחד בוחר לעצמו. מתכון

של פיליס גלזר 

 

המרכיבים ‭8-4)‬ מנות‭:(‬ 

2 כוסות עדשים אדומות

2 עלי דפנה

1/2 1 כפיות מלח

‭5-4‬ שיני שום כתושות

1/2 1 - 2 כפות אורגנו טרי

‭1/4‬ כוס שמן זית כתית

פלפל שחור גרוס או טחון

קורט כמון או פפריקה

1 לימון חתוך ל‭8-4-‬ פלחים

תוספות:

‭1/2‬ כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

‭5-4‬ עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות גס

4 צנוניות, פרוסות דק

‭1/3‬ כוס בצל ירוק קצוץ או 1 בצל אדום קטן פרוס

‭4-3‬ כפות זיתי קלמטה קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. בוחשים ומסננים את המים עד שהמים נקיים. מסננים.
  2. שמים עדשים ועלי דפנה בסיר בינוני עם מים לכיסוי ועוד ‭4-3‬ ס"מ. מביאים לרתיחה, מורידים קצת ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
  3. בוחשים מדי פעם (יתכן שיישארו קצת מים מלמעלה בסוף הבישול‭.(‬ מוציאים את עלי הדפנה. טורפים את העדשים בכף עץ עד לקבלת מרקם חלק, כשהמים נספגים.
  4. בקערה קטנה מערבים מלח, שום כתוש, אורגנו ושמן זית ובוחשים לתוך העדשים. מתבלים בפלפל שחור. מורחים את תערובת העדשים החמימה בשכבה אחידה על צלחת הגשה. יוצקים מעט שמן זית מלמעלה ומקשטים בפפריקה או כמון וכוסברה או פטרוזיליה. מגישים עם פלחי לימון ויתר התוספות בקעריות קטנות בצד.

 

דאל - תבשיל עדשים הודי חריף

מתכון של רותי קינן

 

המרכיבים:

250 גרם עדשים ירוקות

‭1/2‬ כפית כורכום

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כפית פלפל אנגלי טחון

‭1/2‬ כפית פפריקה חריפה

‭1/4‬ כפית ציפורן טחון

‭1/4‬ כפית אבקת כוסברה

‭1/4‬ כפית קינמון

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. שורים את העדשים למשך כמה שעות בכמות גדולה של מים. מבשלים אותן במי השריה עם הכורכום כ‭30-‬ דקות או עד שהן מתרככות.
  2. בינתיים, מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום ואת כל התבלינים ומטגנים תוך בחישה עוד דקה.
  3. מעבירים את תערובת הבצל המטוגן עם השמן לסיר העדשים המבושלות, בוחשים ומבשלים יחד עוד 15 דקות. מגישים על אורז מבושל לבן.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה ירוקות ואדומות - ארבעה מתכוני עדשים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עדשים לאנשים
    מגוון צבעים, צורות וטעמים. עדשים
    צילום: גטי אימג' בנק ישראל
    האדום אדום הזה. נזיד עדשים
    צילום: אסף רונן
    ynet ספיישל