גרנולה שעשיתם בעצמכם
לא תאמינו כמה קל ומרגיע להכין אותה בבית (ויש גם עוגיות גרנולה מדהימות)

  

 

אני אוהבת להכין גרנולה בעצמי בבית. זה קל, ומסיבה כלשהי גם מרגיע אותי. מבחינתי, הרכבה של הגרנולה היא עניין אישי. מלבד העובדה שהבסיס הוא תמיד שיבולת שועל (קוואקר), השאר נתון לגחמות אינדיבידואליות. אם, כמוני, אתם מטורפים על אגוזים, תוסיפו כמה שיותר סוגים. אם פירות מיובשים זה מה שעושה לכם את זה, אל תחשבו פעמיים - הכניסו כמויות עתק פנימה, מכל סוג: תמרים, תאנים, אננס, פפאיה (אצלי אלו בדרך כלל חמוציות מיובשות). אשר לחומר שיאחד את הכל, גם כאן יש המון אפשרויות: אני מעדיפה את שלי עם סירופ מייפל (טהור ואיכותי, אחרת זה לא יעבוד) אבל לפעמים מחליפים אותו דבש או סילאן (דבש תמרים).  ואם גם אתם מרגישים לפעמים שהמטרה האמיתית של הכנת הגרנולה בבית היא הצורך באוכל מטהר ונקי, תשתמשו רק במרכיבים אורגניים, ותוסיפו גם סובין או נבט חיטה. זו כבר ממש רפואה משלימה.

 

בקיצור, בטח ברור כבר שמה שעומד להגיע עכשיו הוא נוסחת בסיס, מומלצת בלבד, להכנת גרנולה. לתוכה תוכלו להכניס כל מה שעושה לכם טוב. אחר כך, עם יוגורט ופירות טריים, תראו איך היא משכינה בכם בשורות שלום.

 

גרנולה ביתית

המרכיבים 

5 כוסות (500 גרם) פתיתי שיבולת שועל (לא קלוייה ולא אינסטנט) 

2 כוסות (200 גרם) אגוזים שונים: למשל אגוזי מלך, או פקאן או מקדמיה או לוז או קשיו - לא קלויים

1/2 - 1 כוס זרעוני דלעת  קלופים לא קלויים

אפשרות: 1/2 - 1 כוס סובין לא קלוי

2/3 כוס (160 מ"ל) סירופ מייפל או דבש או סילאן (דבש תמרים)

70 גרם חמאה או 70 מ"ל שמן קנולה

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון או אגוז מוסקט מגורר

כ-1/2 כפית מלח

1 כוס (150 גרם) חמוציות או צימוקים או ערבוב שלהם, או פירות מיובשים אחרים, קצוצים לגודל של צימוקים (למשל תפוחים מיובשים, תאנים מיובשות, פפאיה, תפוחים, אננס ועוד)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. שמים בתבנית מתאימה את שיבולת השועל ומניחים על להבת הכיריים (מאוד יכול להיות שתצטרכו להניח את התבנית על שתי להבות). מחממים וקולים את שיבולת השועל מעל להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב תכוף, עד שהיא מתחילה להזהיב, כ-4 דקות. מוסיפים לתבנית את האגוזים וזרעוני הדלעת וממשיכים לקלות ולערבב כ-4 דקות נוספות. מוסיפים את הסובין (אם רוצים), מערבבים וממשיכים להזהיב ולקלות מעל הכיריים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את סירופ המייפל (או הדבש או הסילאן) ואת החמאה וממשיכים בפעולות הקליה והערבוב מעל להבה בינונית, עד שהמייפל והחמאה נספגים, רק עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הקינמון (או אגוז המוסקט) ואת המלח ומערבבים. מסירים מהכיריים.

3. מעבירים לתנור וקולים כ-15 דקות, במהלכן כדאי לערבב פעם-פעמיים, ולהשגיח שהגרנולה לא נחרכת. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את החמוציות או הצימוקים או כל פרי מיובש ומערבבים. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר, אפילו כמה חודשים. אפשר לאכול עם יוגורט ופירות טריים ונהרות דבש, סילאן או מייפל מלמעלה. או לעבור למתכון הבא.

 

עוגיות גרנולה קלות

כשהחברות שלי יולדות, יש סכוי גדול שהן יקבלו ממני מיד אחר כך קופסה של הגרנולה שלעיל, שהיא בדיוק הדבר המחזק שכיף לאכול, מהר ועל יוגורט, כשיש רגע אחד לנוח.  אבל יש סכוי גדול עוד יותר שהן ימצאו את עצמן

אוחזות קופסת עוגיות גרנולה. זאת כדי שהן יוכלו לנוח איתן במיטה, לצד כוס תה חזקה, או לפורר אותן מעל היוגורט מהפיסקה הקודמת. 

 

המרכיבים

100 גרם חמאה

2 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפל

4 כפות (50 גרם) סוכר חום, רצוי מסוג דמררה 

1/2 2 כוסות גרנולה מוכנה

1 ביצה

3/4 כוס  (100 גרם) קמח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. שמים בסיר את החמאה, הדבש (או הסילאן או המייפל) והסוכר החום, ומחממים עד שהחמאה נמסה. מסירים מהכיריים ומצננים קלות. שמים את הגרנולה בקערה, יוצקים עליה את תוכן הסיר, מוסיפים את הביצה ואת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה ודלילה יחסית.

3. יוצרים מהעיסה עיגולים בגודל שזיפים קטנים (כדאי לעשות זאת בידיים רטובות, או להשתמש בכפית פריזיאן ליצירת כדורי גלידה עגולים, זה הופך את העבודה לקלה להפליא) ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ. אופים כ-10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומנתקים בזהירות מנייר האפייה. מצננים קצת. אורזים בצנצנת, קושרים בסרט ומביאים לחברה. 

 


בשבוע הבא: איך מכינים בלי להתאמץ את הדבר הקררררר והיפה הזה (צילום: יוסי סליס)

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה גרנולה שעשיתם בעצמכם
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מ"שף" באהבה
    צילום: שי רוזנצוויג
    ארוחת בוקר של אלופים. גרנולה ביתית
    צילום: שי רוזנצוויג
    צילום: רן גולני
    המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
    צילום: רן גולני
    הקליקו על התמונה כדי לגלות מה מחכה לכם השבוע ב"שף"
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק