מרעננים ומפתיעים - ארבעה סלטים מיוחדים
עם רטבים אסייתים על בסיס סויה ודבש או עם רטבים ים-תיכוניים שמכילים שמן זית ולימון, שפע ירקות טריים, מבושלים, אגוזים וקטניות - השף עמית קאופמן מגיש מתכונים לסלטי גורמה טעימים וכשרים
סלט קינואה, רוקט ודובדבנים סלט רוקט וקרפצ'יו גזר סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנובר סלט חם של ירקות ירוקים 

הסלט הוא אחד המאפיינים הבולטים של המטבח הישראלי. אם פעם הסלט היווה תוספת משנית לארוחה, היום הוא מקבל טיפול יצירתי לא פחות משאר המנות בארוחה. סלט יכול לשמש כתוספת מעניינת ומרעננת לכל מנה עיקרית וגם לשמש כארוחה שלמה, מאוזנת, טעימה ובריאה.

 

המגוון הרחב של הסלטים במטבח הישראלי, הוא תוצאה ישירה של עושר השוק המקומי בפירות וירקות מעולים. גם האקלים הישראלי החם והלח מתאים במיוחד לאכילת סלטים המבוססים על טריות ירקות העונה, תיבולים והרכבים מרעננים ויצירתיים.

 

אין עוד בעולם, מטבח שפיתח מגוון כל כך רחב ומעניין של סלטים כמו המטבח הישראלי. במטבח הכשר הסלט מאפשר לנו כשפים להביא לידי ביטוי את היצירתיות
שלנו, כמעט בלי שום מגבלה. בארץ, הסלטים מהווים מרכיב דומיננטי מאוד באירוח, מכיוון שהם אינם מגבילים את המטבח הכשר בשימוש בחומרי גלם. את הסלטים השונים אפשר להתאים למנה העיקרית בהתאם לאופי האירוע וטעמו של הקהל. באירוע, הקהל בארץ מצפה לקבל מבחר רב של סלטים ומבחינתו מזנון סלטים טעים ומגוון הוא אחד המדדים העיקריים לארוחה עשירה ומוצלחת. האורחים אוהבים שיש להם מבחר רב של שילובים ומרקמים בסלט, החל מירקות טריים ומעניינים, עלים ירוקים, פירות, אגוזים, מספר רטבים לבחירה, קרוטונים ועוד. האתגר הוא לחפש ולהמציא כל הזמן, שילובים מנצחים של ירקות, תוספות ורטבים, המתאימים אחד לשני, שיפתיעו, וישלימו את הארוחה כולה מבלי שיהיו בהם מרכיבים שעלולים לפגוע בכשרות הארוחה.

 

הפתרון שמצאתי, הוא שימוש במרכיבים טריים הקיימים בארצנו בשפע וחיפוש אחר חידושים בתחום הפירות והירקות שיוסיפו עניין, טעם וצבע לסלטים. כמו כן, הרטבים בקייטרינג טעם וצבע משלבים ירקות ופירות עונתיים עם שמנים ארומטיים למיניהם: זית / אגוזים / ועוד, בשילוב מיצי פירות טריים כמו לימון או רכז רימונים, סוגי חומץ למיניהם ועוד.

 

קיימים אינסוף שילובים ממיטב הירקות והפירות של ארצנו, שירכיבו סלט מושקע איכותי וכשר. החוכמה היא להכין מספר סלטים השונים אחד מהשני, כאשר מגישים אותם זה לצד זה, הם ישלימו באופן הנכון ביותר את הארוחה כולה. אפשר להכין את בסיס הסלט מעלים ירוקים ושאר ירקות, ולהגיש לצידם מספר תוספות לבחירה להרכבה עצמית, כמו קרוטונים בטעמים, פירות חתוכים (נקטרינות, אגסים, אפרסקים, גרגרי רימון, מנגו) ומספר רטבים (לדוגמא: רוטב ים תיכוני - על בסיס שמן זית, רוטב אסייתי - על בסיס סויה, רוטב עם ניחוח פירותי על בסיס רכז רימונים ועוד). אם רוצים סלטים בשריים בכל זאת, ניתן להגיש רצועות סינטה צרובה כתוספת, או נתחי פרגית צלויה במרינדות שונות, נתחי טונה צרובה בסלט בסגנון אסייתי ועוד.

 

חשוב שהסלטים יתאימו לאקלים המקומי החם והלח ושיורכבו ממרכיבים טריים בלבד, דבר שתורם לטעם ולנראות הסלט כאחד. בחירת סגנון הסלטים באירוע חייב להיות מותאם לאופיו ולאופי הקהל. מנות קטנות של סלטים מתובלים מתאימות לארוחה ים תיכונית או יוונית, סלטים עם רטבים על בסיס דבש, סויה, צ'ילי וכוסברה, יתאימו ללוות מנות אסייתיות ומזנון סלטים מגוון המחבר טעמים שונים מתאים לאירועים גדולים בהם הקהל המגוון דורש מענה למנעד רחב של טעמים והעדפות.

 

 

עמית קאופמן הוא השף הראשי של קייטרינג "טעם וצבע "

 

סלט קינואה, רוקט ודובדבנים


(צילום: מיכל רביבו) 

 

סלט קינואה, רוקט ודובדבנים בתחמיץ בלסמי-רימונים

המרכיבים (4 מנות):

300 גרם קינואה

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לבן.

1/2 1 כוסות עלי רוקט שטופים ללא הגבעול העבה

1 כוס דובדבנים טריים מגולענים

לרוטב:

50 מ"ל חומץ בלסמי

50 מ"ל רכז רימונים

150 מ"ל שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד שקיפות.
  2. מוסיפים קינואה ומטגנים חצי דקה.
  3. מכסים במים קרים בגובה 2 ס"מ מעל לקינואה. מכסים,מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה עד הספגות הנוזלים. מכבים ומשאירים מכוסה עוד 15 דקות.  מעבירים לקערה.
  4. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  5. כשהקינואה הצטננה לחלוטין מוסיפים רוקט ודובדבנים. יוצקים רוטב, מתקנים תיבול ומגישים.

 

חזור למעלה
סלט רוקט וקרפצ'יו גזר


(צילום: מיכל רביבו)

 

סלט רוקט וקרפצ'יו גזר עם נבטי חמניות וקשיו מסוכר

המרכיבים (4 מנות):

350 גרם עלי רוקט שטופים ומנוקים מגבעולים עבים

סלסלה קטנה של נבטי חמניות

3 גזרים קלופים

1/2 כוס קשיו מסוכר

לרוטב:

50 מ"ל מיץ לימון סחוט

50 מ"ל תרכיז תפוזים טבעי (פריגת)

150 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל לבן

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את עלי הרוקט בקערה גדולה.
  2. בעזרת מנדולינה פורסים מהגזר פרוסות ארוכות ודקיקות. מוסיפים את הגזר הפרוס לקערה.
  3. מוסיפים את נבטי החמניות.
  4. בקערה קטנה שמים מיץ לימון ותרכיז תפוזים. טורפים יחד במטרפה תוך זילוף איטי של שמן הזית.
  5. ממשיכים עד שכל השמן נבלע ברוטב. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הסלט.
  6. מקשטים בקשיו מסוכר ומגישים.

 

חזור למעלה
סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנובר

סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנוברים

המרכיבים:

1/2 ק"ג פטריות שמפניון טריות,מוצקות ולבנות

1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה שטופים ומיובשים

1 כוס דחוסה עלי כוסברה שטופים ומיובשים

1 כוס דחוסה עירית חתוכה באורך 3 ס"מ

1/2 כוס צנובר קלוי

לרוטב:

50 מ"ל מיץ לימון טרי

150 מ"ל שמן זית

1/2 שן שום כתושה

מלח ופלפל לבן

 

אופן ההכנה:
  1. מקצרים את רגלי הפטריות וחותכים כל פטרייה ל 4 רבעים (אם הן קטנות רק חוצים אותן).מניחים בקערת סלט גדולה.
  2. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הצנוברים.
  3. ששמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד שהרוטב מתחבר.יוצקים על הסלט מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

חזור למעלה
סלט חם של ירקות ירוקים


(צילום: מיכל רביבו)

 

סלט חם של ירקות ירוקים בתיבול אסייאתי

המרכיבים:

8 גבעולי אספרגוס

500 גרם אפונה סינית

8 פרחי ברוקולי בינוניים

למרינדה:

1/2 כוס שמן זית איכותי

4 שיני שום קצוצות דק

1/2 כף ג'ינג'ר מגורד

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סויה (קיקומן או ימאסה)

1/2 כפית סוכר חום

2 כפות כוסברה קצוצה דק

 

אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה.
  2. משרים את הירקות במרינדה למשך כ-1 שעה
  3. מסדרים על צלחת ומניחים בסיר במבוק היושב על גבי סיר נוסף עם מים רותחים.
  4. מאדים כ-12 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מרעננים ומפתיעים - ארבעה סלטים מיוחדים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גורמה כשר
    סלט פטריות ועשבי תיבול עם צנוברים
    צילום: מיכל רביבו
    עמית קאופמן
    צילום: מיכל רביבו
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת