הבריזה בחינם - מדריך מסעדות חופים
הקיץ בשיאו: זה הזמן להתענג על הבריזה הנעימה של שעות בין הערביים בחוף הים. יעל גרטי משרטטת את ההיצע הקולינרי של המסעדות על חופי הים התיכון, ממסעדות גורמה על שפת ימה של תל אביב ועד ביץ'-בארים בטיילת של חיפה וראשון לציון. חופים הם לפעמים
עכו עד חדרה נתניה עד הרצליה תל-אביב יפו בת ים ועד אשקלון 

הקיץ של 1984 היה לוהט: שקלתי 47 ק"ג, הייתי שזופה כמו יוצאת צנעא ביום רע (הישג לא מבוטל עבור הולנדית-למחצה) ויצאתי עם התנועה למסע חוף. במשך חמישה ימים צעדתי ברגל מראש הנקרה ועד שפיים, ישנתי בשק שינה, אכלתי מה שהתנועה נתנה והתארסתי באמצעות לשונית של פחית קולה לנער מעמק

חפר (ר', צור קשר). 

 

23 שנה מאוחר יותר אני יוצאת למסע חוף מעט אחר: קצת יותר קולינרי, קצת יותר וירטואלי, יותר בררנית באוכל, פחות כחושה (יש פה כשל לוגי, אני יודעת) ובלתי שזופה בעליל. על החוף של ראשון לציון (ידעתם שלראשון יש ים?) מתערבלים עכשיו ניחוחות טיגון צ'יפס בשרשראות ניאון ירוקות ובקולה של ג'ניפר לופז. אחרי לגימת בקבוק בירה מול השקיעה אני נפרדת מהחול (השבח לאל על המצאת המגבונים הלחים!) ומגלה שאני רגועה להפליא. המסע הקולינרי לאורך חופי הים התיכון עומד לצאת לדרך.

 

המסעדות על חופי הים התיכון מתחלקות לחמש קבוצות. רבי יהודה היה נותן בהן סימנים:
  • הביץ'-בארים: מסעדות חוף בסגנון "צ'יפס-קרטיבים-בירה-אבטיח וגבינה בולגרית": הרגליים בחול, המלצרית במרחק קילומטר (אתה יכול לנפנף לה עד מחרתיים), האוכל מטוגן בשמן מנועים דאשתקד, המחירים יקרים להחריד, אבל היי, אפשר לשבת בבגד ים.
  • ביץ'-בארים דה לוקס: דֶקים רחבי-ידיים מעץ, אפלולית, ושפע של דוגמניות בבגדים זערוריים. הזוּלה-בארים הללו (ע"ע "שלוותה" ו"קלרה") הם המקומות בהא- הידיעה לראות, להֵראות ולשתות מרגריטה קפואה בחודשי הקיץ הלוהטים. קולינריה? אה, יש אוכל, אבל לא בשביל זה עברתם סלקציה בכניסה.
  • ללכת לים, להרגיש בלי: המסעדות הממוזגות על החוף תאפשרנה לכם ליהנות מיופיו של הים מבלי שתדבק זפת לרגליכם. לעתים תמצאו במקומות הללו מטבח איכותי ומעניין (ע"ע "מאנטה ריי"), לעתים תקבלו את גרסה מס' 736,824 לחציל קלוי בטחינה.
  • נוף כשר לים: המסעדות של בתי המלון. יש תעודת כשרות, חניון צמוד, המזגן מצוין, השטיחים רכים, המלצרים אדיבים - ואפשר להשקיף על השקיעה מבעד לזגוגית ממורקת, אך מי שמבין משהו באוכל יודע שמוטב לא לפתח ציפיות גבוהות מדי מאוכל של בתי מלון.
  • לפעמים חלומות מתגשמים: גם גורמה מוקפד, גם שירות מופתי וגם נוף לים (הכינו את הקופייקות), זוהי פסגת הקולינריה על חופי הים התיכון. למסעדות הללו (ע"ע "הרברט סמואל", "רפאל") תוכלו לקחת אורחים חשובים מחו"ל או אהוב/ה לערב רומנטי.

 

חמש קטנות על מסעדות על הים

  • לעתים נדמה שהמסעדנים הממוקמים על חוף הים אומרים לעצמם: היי, יש לנו נוף לים, זה די והותר. לגבי האוכל - יהיה בסדר.
  • לא ברור כיצד נוצרה האקסיומה: מסעדות על הים = תפריט דגים ופירות ים, שהרי מקורם של מרבית הדגים המוגשים במסעדות הללו אינו בדוּגית שעוגנת מול המסעדה, כי אם בספּק שיושב בפתח תקווה או בעמק בית שאן.
  • לעתים נדמה שהמסעדות הממוקמות ממש על חוף הים משחררות בקרב ציבור הסועדים כל רסן אפשרי מבחינה קולינרית, דיאטטית ובריאותית, אחרת איך תסבירו את מראה הנשים הרכונות מעל צלחת צ'יפס עצומת מימדים, קולה רגילה (רחמנא לִצלן!) וגלידה בשלושה טעמים.
  • עם כל הכבוד לשקיעות רומנטיות, לא ברור לי כיצד נוצרה האקסיומה "מסעדות על הים = מסעדות רומנטיות". ת'כלס? הלחות עושה שמות בתסרוקת ובעור הפנים וגרגרי החול נדבקים לגוף. בלתי סקסי בעליל.
  • התפריטים בביץ'-בארים הם מֶלאנז' שאין כדוגמתו: שניצלונים בשומשום ליד קינוח "בלה דונה", שקשוקה לצד עוגת גבינה-פירורים. ועכשיו ברצינות: הייתם מזמינים אנטרקוט מיושן במסעדה בה אנשים רוחצים רגליים בכיור?

 

מפת המסעדות על חוף הים התיכון

יצאתי לשרטט את מפת המסעדות על חוף הים התיכון, תוך שאני נעזרת בחברי פורום האוכל של ynet ובחברים אחרים. הקו המנחה היה בעיקר נוף ישיר לים, שכן מבחינה קולינרית קשה לערוך כאן השוואה הגונה, כשבתווך שוכנות מסעדות חוף פשוטות שמציעות אבטיח וגבינה בולגרית - ומסעדות גורמה משובחות. ערבבתי ידע כללי, נסיון אישי והמלצות של חברים, ועדיין בטוחני כי נשמטו לא מעט מקומות (משהו באשקלון, מישהו?) ועמם הסליחה.

 

עכו עד חדרה

 

עכו

בשנת 1989 פתח אורי ירמיאס את מסעדת "אורי בורי" על חוף ימה של נהריה. בשלהי שנת 1997 סגר את שעריה ופתחם מחדש בעכו, במבנה עותומאני בעל תקרת קשתות גבוהה. כאן הוא מציע שלל דגים ופירות ים, וגם אירוח בחדר פרטי (עד 24 איש).

  • "אורי בורי", רחבת המגדלור, עכו. טל': 04-9552212. 


אורי בורי (צילום: אלון חזון)

 

חיפה

"ממי, הצפון זה לא הרצליה", מודיעה חברתי החיפאית פּריטי, "יש לנו עוד הרבה מה ללמוד. בנהריה, למשל, אין אף מסעדה ראויה על החוף. בחיפה כל המסעדות על הטיילת הן עממיות. חלקן טובות יותר, חלקן פחות. ה'כאמל' למשל, הוא בית קפה-מסעדה מהסוג שמאפשר לאכול בבגדי-ים ובערב יש אווירה פאבית צעירה. דומה לו הוא ה'סטלביץ'' שבחוף דדו, שעבר שיפוץ לאחרונה. בגזרת מסעדות ה'על האש' אפשר למצוא על הים את 'החבית', 'אליהו' והמפורסמת ביותר- 'הקדרים', מסעדה מזרחית, מוסד ותיק בחיפה, שמציעה סלטים טריים וחומוס, כמובן. מומלץ במיוחד הוא 'סלט הבית'. עוד מומלצת: מסעדת 'מקסים' הוותיקה, שהעניקה את שמה לצומת (ולפיגוע טראגי במיוחד) ומציעה אוכל טרי ונוף לים. בטיילת בת גלים ממתינה 'יטבתה בעיר' שלא הצליחה לשמור על הרמה לאורך השנים, ו'מסעדג' העממית החביבה, שמציעה שפע של סלטים אך לא נבדקה זה זמן רב".

 

גם "רחלי השפית" מפורום האוכל מציינת את "כאמל", "סטאלביץ'" ו"החבית", מוסיפה את "נירוונה", ואת "שאלתיאלי", שבּניה אוהבים. "זהו מקום לבני העשרים-פלוס", היא אומרת, "אוכל נחמד, אווירת שאנטי, ספות מפנקות ונרגילות". בגזרת השיפודים מציינת רחלי את "הקדרים" ואת "אלחר", שמציעה אוכל דרוזי, ומשבחת את "המקום של אליהו".

 

נחשולים

על חופו של קיבוץ נחשולים שמדרום לחיפה, במרחק 100 מטרים מגלי הים, פתח השף חמיס עמאש את "לגונה באר" שחוגגת את שנתה השלישית. כאן הוא מציע שפע דגי ים: ברבוניות, פרידות, דגי דניס ועוד. לילדים מוצעות מנות המבורגר, שניצל, נקניקיות ופסטה.

  • "לגונה באר", חוף נחשולים. טל' 04-6390684. 


לגונה בר (צילום: זהר שחר)

 

קיסריה

הלנה

השף עמוס שיאון, שעבד ב"מיטבר", "יונתן רושפלד", "לחם ארז" ו"כרמלה בנחלה", הקים כאן, יחד עם אורי ירמיאס ("אורי בורי") ועם השף דניאל זך ("כרמלה בנחלה") את מסעדת "הלנה", שמציעה תפריט ים-תיכוני עדכני, ממש מעל הגלים של נמל קיסריה.

  • "הלנה", נמל קיסריה. טל': 04-6101018.

 

פורט קפה

ב"פורט קפה", קפה-מסעדה הממוקם במבנה עתיק ומשופץ בנמל קיסריה המחודש, מוצע לאורך כל ימות השבוע תפריט ארוחות בוקר, החל בארוחת בוקר של מזטים וכלה בארוחת בוקר של שקשוקת-מרגז חריפה. עוד בתפריט: פיצות, פוקצ'ות, סלטים, כריכים, מנות ילדים ותפריט אלכוהול עשיר.

  • "פורט קפה", נמל קיסריה, טל' 04-6100221.


פורט קפה (צילום: אלדד קונטנתה) 

 

חזור למעלה
נתניה עד הרצליה

 

נתניה

"כחובבת מסעדות מחד וכחובבת העיר מאידך", אומרת שרוני מפורום האוכל, "טרם פיצחתי את התעלומה כיצד זה עיר קיט, שקולטת שפע תיירים מדי קיץ, לא הצליחה למצות את הפוטנציאל הקולינרי-רומנטי הטמון בחוף הים. כמעט ואין אף מסעדה ראויה, מלבד 'אלפינה' אולי, הממוקמת באזור החוף הצפוני, סמוך לכיכר העצמאות. זוהי מסעדה צרפתית, מעוצבת בסגנון עיצוב שמרני, רומנטי-משהו. המנות הראשונות טעימות מאוד: שרימפס בשמפניה, קרפצ'יו שמגיע עם לחם ביתי טעים. בעיקריות בלטה מנת הפילה בקר ברוטב פלפלת. כמו המקום - המנות אינן יומרניות, מבחר היינות רחב יחסית והאווירה מאוד נעימה. אם רוצים להרשים איש עסקים או אורחים מחו"ל - זהו המקום בנתניה".

  • "אלפינה", רח' גד מכנס 2, נתניה. טל' 09-8610620.

 

לולי מפורום האוכל ממליצה על שתי מסעדות אחרות בנתניה: "היקב" (רח' גד מכנס 6), שם נהנתה מסלט גבינת חלוּמי מעולה, ו"אל גאוצ'ו" שבמלון כרמל, המספקת מראה משובב נפש בשעת השקיעה.

 

הרצליה פיתוח 

רוקה

המסעדה היוקרתית ממוקמת באחד המיקומים המרהיבים במדינה, על מצוק מעל חוף הים של הרצליה פיתוח. בחוץ נמתחים משטחי עץ עצומים אל מול הים, במבנה, שהיה בעבר בית משפחת רקנאטי, ממתינה מסעדה בעיצוב אלגנטי, מאופק-משהו, של גד הלפרין.

  • "רוקה", רח' רמת ים 8, הרצליה פיתוח. טל' 09-9515122

 

טרסה

גם טרסה נהנית ממיקום משגע, ממש על קצה המצוק, ליד מלון "דן אכדיה". אין בשורות מסעירות בתחום הקולינריה (סלטים, פסטות ו..איך לא, חציל קלוי בטחינה) אך כשהייתי כאן, לפני כשנה, נהניתי בעיקר מהשירות המעולה.

  • "טרסה", רח' רמת ים 100, הרצליה פיתוח. טל' 09-9597100.

 

C

מסעדת C מציעה מרפסת המשתרעת על פני שטח של 250 מ"ר, נוף ישיר לים ומטבח המתמחה בדגים ובפירות ים. בקיץ מתרחבת המסעדה ב-200 מ"ר נוספים של רצפת דק, עליה מוצבים שולחנות הסועדים, שמשיות ומיטות שיזוף.

  • C, רחוב רמת ים 12 הרצליה פיתוח. טל' 09-9552210


מסעדת סי

 

המרינה של הרצליה פיתוח

במרינה מצטופפות מסעדות רבות, צמודות זו לזו. "ביסטרו 56" הממוקמת ממש בתוך קניון ארנה ומשקיפה לים מציעה אוכל כשר (בינוני ומטה לטעמי); "פורטופינו" מציעה פיצות נהדרות (אל תתפתו לנסות משהו אחר מהתפריט); "לוקה" מציעה, לדברי חברתי מורן, אוכל איטלקי סביר (אך לא מסעיר) ו"דרבי בר דגים" מהווה, לדברי יהודית חברתי, אופציה עממית וטובה, "תמיד מפוצץ שם", היא מוסיפה.

 

ביץ' בר

בחוף השרון, מטרים ספורים מקו המים, שוכן ה"ביץ' בר", 350 מ"ר של צורות ישיבה מגוונות, שעוצבו על ידי המעצב עגנון גרנות. כאן מוצע תפריט טאפאס מבית היוצר של אילן חפץ, השף של מסעדת "לבן" (שבאותה בעלות) לצד שפע מרגריטות קפואות ומוסיקת צ'יל- אאוט בשעות השקיעה.

  • "ביץ בר", חוף השרון, הרצליה פיתוח. טל' 09-9501919.


ביץ' בר

 

חזור למעלה
תל-אביב יפו

 

הרברט סמואל

המסעדה שנפתחה לפני חודשים ספורים והפכה מיידית ללהיט (נראה אתכם מצליחים לתפוס אותם בטלפון...) מציעה עיצוב אלגנטי-מתוחכם (אך נטול התחשבות בציבור הנכים) ואוכל שמיימי, פרי יצירתו של השף יונתן רושפלד. כאן אכלתי את אחת הארוחות הטובות מימיי: מנות טאפאס קטנות וטעימות או מנות גדולות שעושות כבוד לכל ירק (תתכוננו להתרגש מגזר...), לכל דג או פרי-ים; ניוקי וריזוטו נהדרים, הכל עשוי ומתובל בצורה מדויקת. לקינוח: קסטה סיציליאנה, יצירה מופתית שמשלבת מרציפן פיסטוק, ירוק כדשא, ופיסות קליפות הדרים מסוכרות.

  • "הרברט סמואל", רח' קויפמן 6, תל אביב. טל' 03-5166516.


הרברט סמואל (צילום: קובי מהגר) 

 

רפאל

מסעדת "רפאל", החוגגת את שנתה השביעית, מציעה אווירה אלגנטית, אוכל מוקפד ונוף נהדר לים. השף רפי כהן ממשיך לחדש ולהפתיע עם ירקות אורגניים שמגדלים במיוחד עבורו (ע"ע בייבי-כרישה אורגנית ומיקרו-בזיליקום), פולנטה שהוא מכין מגרגרי תירס (ולא מקמח תירס, כמקובל) ומוצרים שהוא מייבא עבור המסעדה (צימוקים מאוזבקיסטן, ראס אל- חנות ממרוקו ופפריקה מעושנת מספרד). ארוחות סוף השבוע, המגישות שלל סלטים מרוקאיים, מומלצות במיוחד.

  • "רפאל", רח' הירקון 87, תל אביב. טל' 03-5226464.


רפאל (צילום: ענבל שפריר) 

 

מאנטה ריי

"מאנטה ריי", הממוקמת ממש על החוף, חגגה לא מזמן שמונה שנים להווסדה. השף רונן סקינזיס, המולך בכיפה כבר שלוש שנים, מציע כאן סביצ'ה של בורי עם סוּמאק, טרטר טונה עם מנגו ופאפאיה וקלמארי מטוגנים עם סלט מלפפונים אסיאתי ורוטב איולי. אכלתי כאן לפחות שלוש פעמים - ותמיד היה טעים ונעים.

  • "מאנטה ריי", חוף עלמה, תל אביב. טל' 03-5174773. 


מנטה ריי (צילום: אבי גנור)

  

גיליז

אחת הכתובות המומלצות ביותר לארוחת בוקר בתל אביב היא "גיליז", שהקים גילי פפרמן, שעלה ופרח בירושלים - והגיע לעיר הגדולה לפני ארבע שנים. מלבד ארוחות בוקר, 7 ימים בשבוע, מציעה "גיליז" גם ארוחות בשרים, דגים, פירות ים, פסטות, סלטים ועוד.

  • "גיליז", האנגר 25, נמל תל אביב. טל': 03-6057777

 

קום איל פו

גם "קום איל פו" (כמו שצריך, בצרפתית) מציעה, לדברי יודעי דבר, ארוחות בוקר טובות אל מול הים. לצדן מוצעות מנות קינואה עם אגסים ואגוזי ברזיל, כוסמת בפטריות יער, עוף בקארי ירוק – וגם לא מעט פמיניזם.

  • "קום איל פו", האנגר 26, נמל תל אביב. טל' 03-5449211.

 

 בויה

ב"בויה" אפשר להשקיף על הגלים המתנפצים על מרפסתה ולאכול ארוחת בוקר, טאפאס, או ארוחת ערב מלאה. החציל האפוי בטאבון מצוין - ועל הסטייקים והדגים בגריל ממליצים חברים שלי, שאוכלים כאן לעתים קרובות. לפני חודשים ספורים נולדה ל"בויה" אחות קטנה, "יוליה" שמה, שהפכה פופולארית חיש קל.

  • "בויה", התערוכה 3, נמל תל אביב. טל' 03-5446166.


בויה (צילום: שחר פלישמן)

 

מתחם סי אנד סאן - טורקיז וסיטארה

שתי מסעדות ממתינות לכם במתחם "סי אנד סאן" היוקרתי שבחוף הצוק: "סיטארה" מציעה ארוחות בוקר, קוקטיילים אלכוהוליים ותפריט ערב מגוון: פוקצ'ות, פירות ים, בשר, מנות פסטה ועוד. "טורקיז", לעומתה, מתמחה בתפריט דגים ופירות ים, ומציעה למי שאינו מחבב את אלה, מנות בשר מגוונות.

  • "טורקיז" ו"סיטארה", רח' רוזנבלום הרצל 8, מתחם "סי אנד סאן", צפון תל אביב. טל'- סיטארה: 03-6996633, טל'-טורקיז: 03-6996370.

 

אוליב ליף

"אוליב ליף" שבמלון "שרתון" מציעה נוף לים, שולחנות עשויים עץ זית - וגם כשרות. במקום מוצע חדר פרטי (עד 20 איש) ובנוסף ניתן לערוך בה ארועים של עד 80 איש. התפריט, פרי יצירתו של השף איתמר כהן, הוא ים תיכוני.

  • "אוליב ליף", מלון "שרתון", הירקון 115, תל אביב. טל' 03-5219300.

 

שלוותה

אחד המקומות הלוהטים בעיר הגדולה (זו השנה החמישית), שלא לומד מוסד בעיר, הוא "שלוותה", להלן ביץ' באר דה-לוקס. הדוגמניות נשפכות כמים, המוזיקה מקפיצה והשף דוד אלקלעי מציע מטבח ים תיכוני הכולל שפע מנות דגים ופירות ים וארוחות בוקר מגוונות, החל בארוחות פנקייק מפנקות וכלה בארוחות בוקר בריאותיות (שזה השם המקובל בעיר ליוגורט עם גרנולה ופירות). המקום מתפקד ביום כמסעדה ובלילה כבאר, בו מבלים כל המי ומי, כפי שהיה נהוג פעם לומר. הראל סקעת חגג כאן יום הולדת בשבוע שעבר; שירז טל, צביקה הדר ומאיה בוסקילה מבקרים קבוע, "כולם שם, כל הזמן", אומר יודע דבר.  

  • "שלוותה", שפך הירקון, נמל תל אביב. טל' 03-5441279.  


שלוותה (צילום: רן בירן)

 

פסיפיק

מסעדה כשרה נוספת לחוף הים התיכון היא "פסיפיק", שהיא בה בעת ביסטרו צרפתי המשלב ניחוחות אסיאתים - וסושי בר. על המטבח חתום רונן כהן, שעבד בין היתר בלוקסמבורג ובשוויץ.

  • "פסיפיק", מלון "קראון פלאזה", רח' הירקון 145, תל אביב. טל' 5201169- 03.

 

לואיזה

המסעדה שהושקה בשלהי דצמבר האחרון כמסעדה ים-תיכונית בזיקה מיוחדת למטבח המרוקאי, בכיכובו של איתי סקורפה, הספיקה להחליף מאז בעלים, שף וסגנון מטבח. כעת חולש על המטבח השף יוני ישראל, וסגנונה של המסעדה מוגדר כביסטרו ים תיכוני-איטלקי. בחוץ ימתינו לכם פינות זולה, דק עץ רחב ידיים ובר שמשקיף לים.

  • "לואיזה", האנגר 21, נמל תל אביב. טל': 03-5445522.

 

פיר 23

כשם שהכף הולידה כפית בסיפור הידוע - כך הולידה מסעדת "מול ים" היוקרתית את "פיר 23", בתה הצעירה והקלילה. כאן מציע בן מחרובסקי אוכל מהיר באווירה בלתי רשמית: פיש אנד צ'יפס, נקניקיות, שרימפס, ועוד.

  • "פיר 23", האנגר 23, נמל תל אביב. טל' 03-5469937.  


פיר 23 (צילום: דניאל לילה)

 

מיגל

במבנה בו שכנה מסעדת "פיקאסו" המיתולוגית הקימו חגית ורמי רומנו את "מיגל" - מלון בוטיק וגם ביסטרו ים תיכוני בכיכובו של השף עדי אבו, שעבד במסעדות "רפאל", "מסה" ו"איזדורה". כאן מציע אבו מנות ים תיכוניות עדכניות שיתאימו לנשנוש לצד כוס יין. ידידי ר' אכל ודיווח כי לא נרשמו זיקוקי דינור, אך כל שטעם היה טעים.

  • "מיגל", רח' הירקון 88, תל אביב. טל': 03-5107555. 


מיגל (צילום: רוני בלחסן)

 

מרגרט תייר

בין השולחנות משוטטים חתולים, המפות עפות כשיש רוח, המחירים גבוהים ולא מכבדים כרטיסי אשראי, אבל... איזה אוכל! לנשק את הידיים של מרגרט! אמנם לא ביקרתי שם זה זמן רב, אך אם ראיתם את מרגרט רוכנת מעל הסירים - אין סיבה לדאגה.

  • "מרגרט תייר", רציף העליה השניה 8, יפו (לא רחוק ממגדל השעון). טל' 03-6824741.

 

חזור למעלה
בת ים ועד אשקלון

 

בת ים

ספגטים

רשת מסעדות "'ספגטים" השיקה לפני שנה את סניף בת ים, המשתרע על פני שטח של 310 מ"ר. כאן, אל מול הים, ימתינו לכם שפע של פיצות, פסטות, סלטים ועוד.

  • "ספגטים", רח' בן גוריון 99, טיילת בת ים. טל' 03-5541188.

 

קפה ג'ו

סניף "קפה ג'ו" הממוקם בלב טיילת בת ים מציע כ-150 מקומות ישיבה ושלל סלטים, כריכים, קישים, ראפים, פסטות ופוקצ'ות. ארוחת הבוקר מוגשת לאורך כל היום - וזו זכתה לשבחים מפי חברתי מורן.

  • "קפה ג'ו", רח' בן גוריון 69, טיילת בת ים. טל' 03-5091119.

 

ראשון לציון

פרנצ'סקה ופיש

שתי המסעדות הבולטות ביותר בטיילת של ראשון לציון הן "פרנצ'סקה" ו"פיש", הממוקמות זו מעל זו במבנה שאי אפשר לפספס. "פיש", המציעה תפריט דגים ופירות ים, הוקמה לפני שבע שנים בקומה העליונה. שנה מאוחר יותר הצטרפה אליה "פרנצ'סקה" בקומה התחתונה, המציעה אוכל איטלקי, וניכר שעיקר המחשבה העיצובית התמקד בראשונה מבין השתיים. על אף הקרבה לים לא ניתן להכנס לשתי המסעדות יחפים או בבגדי ים וב"פיש" אף ימתין לכם חדר פרטי מהודר.

  • "פרנצ'סקה" ו"פיש", טיילת ראשון לציון, טל' 03-9414151. חניה בתשלום.


פיש (צילום: יעל גרטי) 

 

קפה מצדה

"קפה מצדה", שנפתח לפני שנה וחודשיים מעט צפונה מ"פרנצ'סקה" ו"פיש", הוא הבן הצעיר ברשת "מצדה", שהוקמה לפני כעשור. התפריט יורה לכל הכיוונים: כריכים, טוסטים, סלטים, בשר על האש, פאטה כבד, אנטיפסטי, דג בגריל - ומה לא. המזגן מצוין והעיצוב נעים.

  • "קפה מצדה", הטיילת 19, טיילת ראשון לציון. טל' 03-9410886.

 

אשדוד

אידי במרינה

האופציה הידועה ביותר על חוף ימה של אשדוד היא כנראה מסעדת "אידי" שבמרינה. להבדיל מ"אידי דגים", שהיא המסעדה בהא הידיעה של אידי ישראלוביץ (הממוקמת באזור אחר של העיר), "אידי במרינה" היא בר-קפה-מסעדה, שמציע ארוחות בוקר, סלטים, נשנושים - ואך מעט מנות דגים ופירות ים.

  • "אידי", מבנה המנהלה, המרינה, שד' משה דיין, אשדוד. טל' 08-8662290.


אידי (צילום: אבי רוקח)

 

מכירים מסעדות טובות על החוף? פספסנו את המסעדה הכי טובה? טקבקו את זה!

 

חזור למעלה
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה הבריזה בחינם - מדריך מסעדות חופים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ים של מסעדות
    רוקה
    צילום: רוני בלחסן
    הלנה בנמל
    צילום: רועי ברקוביץ
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת