גם לצליאקים מגיע: אוזני המן ללא גלוטן
לכבוד פורים מגישה אורית שטרית, אופה המתמחה בעוגות ועוגיות לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מתכון לאוזני המן נטולות גלוטן, עם שתי מליות: מלית פרג מסורתית - ומלית מפנקת של תמרים ואגוזים

אוזני המן נטולות גלוטן

מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 0545-531706

 

אני מעדיפה להשתמש בדרך כלל בשילוב של מרגרינה וחמאה. החמאה מוסיפה טעם - והמרגרינה מוסיפה פריכות, שחסרה בדרך כלל בבצקים נטולי-גלוטן, אך לא מן הנמנע הוא להשתמש במרגרינה בלבד או בחמאה בלבד.

 

ניתן לערבב את שתי המליות למלית אחת משותפת, לאחר ששתיהן מוכנות.

 

בדרך כלל, כשמכינים אוזני המן, יש למשוח את שולי העיגול בחלמון טרוף או במעט מים; הבצק נטול-הגלוטן מתנהג אחרת ומסיבה זו אין בכך צורך. מאותה סיבה אין צורך לקרר את אוזני המן לפני האפייה.


(צילום: אסף מרדכי) 

 

המרכיבים (כ-30 יחידות):

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח נטול גלוטן של "מרמולייט" (להשיג כמעט בכל רשתות השיווק)

1/2 כוס (90 גרם) קמח

תפוחי אדמה (להשיג בכל מרכול)

1/2 כוס(80 גרם) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע)

100 גרם מרגרינה רכה

40 גרם חמאה רכה

1 ביצה מס' 2

2 כפות אבקת סוכר

 

מלית 1:

200 גרם ממרח תמרים (להשיג במרכול)

1 כפית קינמון טחון

100 גרם אגוזים מלך קצוצים

מלית 2:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

40 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל איכותית

2 כפות דבש

200 גרם פרג טחון טרי

1 כוס (60 גרם) שקדים טחונים

1 חלמון מביצה מס' 2

50 גרם שוקולד מריר איכותי או 50 גרם צימוקים קצוצים

 

לעיטור: אבקת סוכר

 

כלים: מיקסר/מעבד מזון, חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ, נייר אפייה

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים מלית: אם מכינים מלית תמרים - מערבבים את כל החומרים יחדיו ומניחים בצד. אם מכינים מלית פרג - מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, וניל ודבש. מסירים מן האש ומוסיפים פרג טחון, שקדים טחונים, ביצה וצימוקים או שוקולד. מצננים על השיש, עד לקירור מלא.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  3. מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד ליצירת כדור בצק גמיש ונוח לשימוש.
  4. מפזרים מעט קמח נטול גלוטן על משטח רידוד, מרדדים את הבצק לעובי של כ - 1/2 ס"מ וקורצים 30 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  5. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים במשך 25-20 דקות או עד שאוזני המן זהובות. מוציאים מן התנור ובוזקים אבקת סוכר.

 

צילומים: אסף מרדכי, לאתר שלו הקליקו כאן 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה גם לצליאקים מגיע: אוזני המן ללא גלוטן
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד