לא רק בטחינה ובחלבה - עוגיות שומשום
אוהבי השומשום מוזמנים להתענג על שומשומיות התחרה האלה, שקיבלו את שמן בזכות הדקיקות שלהן ובזכות השומשום הצפוף המשובץ בהן. אורן בקר עם מתכון שישאיר לכם בפה טעם מתוק

שומשומיות תחרה

מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"

 

המרכיבים:

100 גרם חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

כוס ורבע סוכר

1/4 כוס דבש

3 כוסות שומשום

1/4 כוס קמח

 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית בגודל 60X40 ס"מ.
  2. מרתיחים בסיר שמנת, חמאה, סוכר ודבש תוך כדי ערבוב.
  3. כהשתערובת רותחת מוסיפים את השומשום והקמח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  4. אחרי שהתערובת הצטננה מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים בצורת מטבעות רחבים.
  5. מניחים את נעיגולים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 13-14 דקות.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה לא רק בטחינה ובחלבה - עוגיות שומשום
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אפייה מתוקה
    פותחים את השומשום
    צילום: יעל גרטי
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת