בלי לעבור בדיוטי: אוכל טורקי אמיתי בתל-אביב
אוכל טורקי אותנטי לא תמצאו בקלאבים ובמלונות היוקרתיים, אלא בעיקר ברחוב ובשווקים. אלא שעכשיו כבר לא צריך לעלות על מטוס, כי לאחרונה נפתחה בתל-אביב מסעדת פועלים מצויינת שתעניק לכם את החוויה הטורקית השלמה

צונאמי קטן של ישראלים מציף מדי שנה את טורקיה, פושט על הקלאבים ובתי המלון היוקרתיים ומתבאס מהאוכל. הטורקים, כידוע, פיתחו במשך השנים מטבח מפואר באמת עם מצעד להיטים מנצחים. שווארמה, עלי גפן, ממולאים, לחמעג'ון, ועוד כוכבים שעושים שמח בצלחת.

 

הבעיה היא שנוסף לישראלים, גודשים את הקלאבים האלה גם רבבות תיירים אנגלים, רוסים וגרמנים, מה שגורם לטורקים ליפול למלכודת ה"הנה אנחנו עושים לכם אוכל שימצא חן בעיניכם‭."‬ כך קורה שאת האוכל האותנטי שלהם נוטים הטורקים להחביא, ובמאמציהם למצוא חן יוצאות להם יצירות מזויפות להחריד. את המנות האמיתיות, המענגות והחושניות אפשר, כמו תמיד במקרים האלה, למצוא דווקא בדוכני הרחוב, במסעדות הפועלים ובשווקים.

 

מצד שני, קבלו גילוי: כבר אין צורך לעבור בדיוטי. לפני מספר שבועות נפתחה בתל אביב מסעדת פועלים פשוטה אך מצוינת, "מפגש המנגל התורכי‭,"‬ שתביא לכם את החוויה הטורקית לתל אביב. הבעלים, יצחק גוזלסט, הוא עולה ותיק מטורקיה, שהיה בעליה של רשת "שווארמה שלנו" בבת ים ובתל אביב. כמעט כל העובדים שהוא מעסיק טורקים בעצמם, ולא מן הנמנע שבצהריים תראו פה את אנשי שגרירות טורקיה, שבאים להיזכר בטעמים מהבית. אם אתם חשים קרייבינג מטורף לשווארמה כהלכתה, זאת בדיוק ההזדמנות שלכם.


להתחכך עם אנשי שגרירות טורקיה. "מפגש המנגל התורכי" (צילום: יריב כץ)

 

ברחובות איזמיר ואיסטנבול מגלחים עמודי ענק של שווארמת כבש, מטילים את גילוחי הבשר לשלוליות ענוגות של יוגורט שמן, כשמתחת לכל יש פיתה דקה

שסופגת את מיצי הבשר. אצלנו, בדרך כלל, השווארמה מתייבשת למוות מתחת לשלטי "הודו נקבה‭."‬ במפגש המנגל אמנם הציבו גם שווארמת הודו, במטרה למצוא חן בעיני הישראלים, אבל אנחנו ממליצים להתעלם ממנה ולהתמקד בשווארמת הכבש-בקר הנפלאה שלהם, המכונה גם דונר קבאב. החיתוכים פה דקים-דקים, ואם אתם רוצים להגדיל תענוג, אפשר להזמין אותה כרוכה בתוך לחמעג'ון, בדיוק כמו שאוכלים בטורקיה. כיוון שהמקום כשר, תיאלצו לוותר על היוגורט.

 

הלחמעג'ון עצמו ‭15)‬ שקל בצלחת, 12 שקל מגולגל) שווה אזכור מיוחד: על הבצק הדקיק יש תערובת של כבש ובקר טחונים, עם עגבניות, פלפלים, בצל ופטרוזיליה, והכל נאפה תוך כמה דקות בטאבון מיוחד.

 

חובבי הקבב הטורקי, השונה כל כך מהקבב הרומני עתיר השום, ומהקבב המזרחי העמוס בפטרוזיליה, ימצאו פה מבחר מסחרר: יש אדנה קבב עם פפריקה חריפה, אורפה קבב, קבב עם פיסטוק, עם חצילים ואפילו עם עוף.

 

חוץ מהמנות הצלויות, יש גם תבשילים ביתיים, טורקיים למהדרין, בהתאם למה שבא לטבחים להכין באותו יום. למשל "קציצות יער‭,"‬ שבנוסף לבשר שולבו בהן גם אורז, אורגנו ונענע. או במיה עם קוביות קטנות של כבש, גיבץ‭,'‬ סוגים שונים ומשונים של אורז, כרוב ועלי גפן ממולאים, סלט חצילים צחור שבמרכזו גולש מכבש, מרק שעועית טורקי שמבושל בתוך תנור, והכי הכי: תרד טורקי עדין שמולא באורז, בשר טחון, שומן כבש ותבלינים. לקינוח: דלעת אפויה עם סוכר וציפורן. המחירים משעשעים, מה שהופך את החוויה למספקת עוד יותר.

 

בקרוב גם מתכוונים לערוך פה ערבי "מיינהנה" - הגרסה העותמנית לחמארה: פותחים שולחן וממטירים הרבה סוגי מאזטים ועראק טורקי. אין ספק, אפשר לדחוף את המזוודות לבוידעם.

 

  • מפגש המנגל התורכי, יגאל אלון 90 פינת קרמניצקי, תל אביב. פתוח: א‭-'‬ה' ‭.24:00-10:00‬ טל' ‭.03-5612633‬

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בלי לעבור בדיוטי: אוכל טורקי אמיתי בתל-אביב
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סיח לוחמים
    צילום: רויטרס
    מענגת וחושנית. שווארמה טורקית
    צילום: רויטרס
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת