"סבתא רחל מבשלת" - 4 מתכונים טורקיים
הספר "סבתא רחל מבשלת", שיצא בהוצאה פרטית, מרכז את מתכוניה של סבתא רחל טוקמן לבית בן נבט, שעלתה לארץ מאיזמיר בהיותה בת 17. קבלו הצצה קטנה לספר, עם ארבעה מתכונים טורקיים נהדרים

פשטידת תרד עם ביצים - פונגוס

המרכיבים:

1 חבילה (300 גרם) תרד

3 ביצים גדולות

80 גרם גבינת קשקבל

2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים

2 כפות פירורי לחם

1 כף שמן 

מלח ופלפל לטעם


(צילום: אורן דאי)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את התרד, מניחים בקערה ומוסיפים 2 ביצים, חצי מכמות הגבינה, 1/4 מכמות תפוחי האדמה המגוררים ופירורי הלחם. מערבבים היטב.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
  3. משמנים תבנית פיירקס בינונית במעט מהשמן ומכניסים אותה לתנור החם לכ-5 דקות.
  4. כשהשמן חם מאוד מוציאים את התבנית ושוטחים בה את תערובת התרד.
  5. מערבבים את תפוחי האדמה שנותרו, מלח ופלל לתערובת אחידה.
  6. עורמים את התערובת באמצעות כף על תערבות התרד שבתבנית בתלוליות עגולות כמו פטריות (פונגוס).
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. אין להאריך באפייה.
  8. להגשה: חותכים לריבועים כך שהפשטידה תיחשף בשני גוניה - ירוק ולבן.

 

קישואים ממולאים בגבינה (מדיאס דה קזו)

המרכיבים (ל-4 מנות): 

8 קישואים קטנים ( או 4 גדולים)

1 ביצה

קמח

שמן לטיגון

3-4 כפות עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה)

2 כפות מים

למלית:

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

100 גרם גבינה מלוחה (חמד)

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם או קמח מצות

פלפל שחור


(צילום: אורן דאי)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הקישואים לאורכם. אם הקישואים גדולים חותכים כל אחד לחצי ואז חוצים לאורך.
  2. בעזרת כפית מרוקנים את גרעיני הקישואים כך שנשארות מעין "סירות". מערבבים את חומרי המלית וממלאים את חצאי הקישואים. טורפים את הביצה בקערה קטנה. שמים מעט קמח בצלחת שטוחה.
  3. טובלים את חצאי הקישואים (בצד הממולא בלבד) בקמח ולאחר מכן בביצה. מחממים מעט שמן במחבת (רצוי טפלון) ומטגנים תחילה את הצד הטבול בקמח וביצה ולאחר מכן את הצד השני עד לקבלת גוון זהוב. מניחים את הקישואים הממולאים בסיר שטוח. מערבבים את העגבניות המרוסקות והמים ויוצקים על הקישואים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

 

עלי גפן ממולאים בשר

המרכיבים (לכ-40 יחידות):

250 גרם עלי גפן משומרים

4 כפות שמן זית

1 כוס מים

מלח, פלפל

למלית:

1/2 כוס אורז

1/4 ק"ג בשר טחון

1 עגבנייה קצוצה דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 בצל מגורר

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי הגפן המשומרים ומניחים בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומסננים.
  2. בסיר שטוח מניחים את האורז, הבשר, העגבנייה, הפטרוזילה והבצל ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
  3. ממלאים: שוטחים עלה גפן על משטח עבודה, מניחים כפית מהמלית בקצה העלה, מקפלים פעם אחת, מכניסים את שולי העלה הצדדיים פנימה וממשיכים לגלגל.
  4. מסדרים את עלי הגפן בסיר לסירוגין עם השעועית: שורה של עלי גפן ושורה של שעועית. מוסיפים את השמן, מלח פלפל ומעט מים. מבשלים על אש קטנה כשעה, שעה וחצי. רצוי לבדוק מדי פעם והוסיף מעט מים רותחים, במידת הצורך.

 

עוגיות בסירופ - טרבדיקוס

המרכיבים: 

לבצק:

1 חבילה (200 גרם) מרגרינה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר ווניל

3 כוסות קמח

מילוי:

300 גרם אגוזים טחונים גס

1/2 כוס סוכר

1 ביצה גדולה

1 כפית קינמון

לסירופ:

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

1 כוס מים


(צילום: אורן דאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים במיקסר את המרגרינה, הסוכר, המים, אבקת האפייה וסוכר הווניל לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ונוח לעיבוד.
  3. קורצים מהבצק כדורים ומרדדים כל כדור לעלה. קורצים עיגולים בעזרת כוס, כדי שהעוגיות יהיו אחידות בצורתן.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  5. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי המלית. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים. אם רוצים מעטרים את הקצוות בקפלים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
  6. הסירופ: מבשלים את הדבש, הסוכר והמים בסיר בינוני.
  7. כשהסירופ רותח מכניסים לתוכו את העוגיות האפויות, 5 יחידות בכל פעם, למשך 2 דקות. מוציאים ומניחים בצלחת עד שיתקררו.

 

ניתן להזמין את הספר בטל': 052-3558056, 054-7825509 או במייל .

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סבתא רחל מבשלת" - 4 מתכונים טורקיים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד