שתף קטע נבחר

כלכותה: על גדות הנהר הוגלי

העיר ההודית הכל-כך צפופה ומזוהמת, משופעת באתרים מרשימים ובתופעות אנושיות מרתקות

המושג חופשה בעיר כלכותה נשמע כמו סתירה לוגית. איך אפשר לבלות חופשה בעיר הודית כה מלוכלכת וצפופה? תתפלאו. אלפי ישראלים נמשכים מדי שנה אל העיר הגדולה (12 מיליון איש), השוכנת לא רחוק ממפרץ בנגל, על גדות הנהר הוגלי. בתוך מעטה הלכלוך קיימות לא מעט שכיות חמדה הראויות לביקור בעיר המרתקת הזאת. מומלץ לבקר בין נובמבר למרץ, אם אתם רוצים ליהנות מהביקור ולא לסבול מחום מעיק או מגשמי המונסונים.

 

 

היום הראשון

 

 

נתחיל את הביקור באזורים שנמצאים מדרום לגשר, אזור בי.בי.די באג, הידוע יותר בשמו הקודם כיכר דאלהאוסי. מומלץ להיעזר כאן במוניות ההודיות או בנהגי הריקשה המקומיים. כלכותה היא אולי המקום היחיד בעולם בו עדיין קיים המושג ריקשת-אדם, כשהנהג מריץ אתכם ברחבי העיר.

 

 

מדרום לכיכר שוכן אזור צ'ורינגי, בו יש ריכוז של בתי מלון ברמות שונות ומספר מקומות שראויים לביקור, כמו אנדרטת אוצ'טרלוני. ברחוב סדר נמצא המוזיאון ההודי החשוב ביותר באסיה. אבל מה לעשות, בגלל תקציב דל חלק מהמוצגים ממש מתפוררים. במוזיאון, בין השאר, אוסף אמנות ותבליטים ממקדשים שונים ברחבי הודו, חדר מטאוריטים ופוחלצים של חיות.

 

ביקור מעניין אחר הוא באתר ההנצחה למלכה ויקטוריה, שהוא בעצם גם מוזיאון שמספר את תולדות השלטון הבריטי בהודו. כדאי לקנח עם ביקור בפלנטריום בירלה הענקי. באופן כללי מוטב להיזהר מכייסים ובעיקר להתעלם מהמוני הקבצנים, שיסתערו עליכם בעת ההמתנה בתורים לאטרקציות המוזכרות.

 

 

היום השני

 

 

התחילו את היום בביקור במקדשה של האלה קאלי, בו תלמדו על כמה אספקטים פחות סימפתיים של האמונות ההינדיות. מקדש זה נבנה ב-1809 על חורבותיו של מקדש עתיק הרבה יותר, שמוקדש לאלה קאלי צמאת הדם, אשתו של שיווה. המקום מסקרן אך מטונף במיוחד.

 

 

כדי להתאושש מומלץ לצאת לביקור בגן החיות של כלכותה, ולקפוץ גם לגנים הבוטאניים שנמצאים כעשרה ק"מ מדרום לתחנת האורה. יש כאן זני תה מעניינים והאטרקציה העיקרית היא עץ הבאניאן, השני בגודלו בעולם. היקפו כ-400 מ', והוא ממשיך לגדול למרות שגזעו העיקרי נכרת ב-1925.

 

 

היום השלישי

 

 

את היום הזה נקדיש למיידאן, הריאה הירוקה של כלכותה. מדרום תוחם את המיידאן נהר טולי נולאה, ושם נמצאים מגרש מירוצי הסוסים ואתר ההנצחה ויקטוריה. בפינה הצפון-מערבית של המיידאן נמצאים גני עדן, ובמרכזם אגם קטן ופגודה בורמזית ציורית. בגנים יש מגרשי קריקט ומזרקות מנגנות לקול לחיכת הדשא של הפרות המקודשות.

 

מומלץ לערוך טיול לאורך גדות הנהר הוגלי או לעלות על אחת מהמעבורות ולשוט כשעה וחצי לאורך גדות הנהר. זה הרבה יותר נעים מאשר לדשדש בין אלפי ההודים ברחובות המצחינים של כלכותה. חובבי מסגדים יכולים לבקר במסגד נאקודה הענקי, על שני צריחיו הגבוהים והכיפה דמוית הבצל שלו.

 

 

יש המון מסעדות זולות באזור צ'ורינגי, אבל תלכו למקומות בהם אוכלים האירופים. היזהרו מירקות ופירות חיים שאינם ניתנים לקילוף, וממים שאינם בבקבוקים סגורים. תנסו את היוגורט המקומי. במידלטון רואו, במסעדת פטר קאט, הקבאב נהדר. ברחוב פארק תמצאו לא מעט מסעדות טובות. הבר של מלון לייטון הוא פופולרי בין הזרים שמזדמנים לעיר, כמו גם הבר בחצר הפתוחה שבמלון פיירלאן.

 

 

איך להגיע: חברת אל-על טסה באופן סדיר להודו לערים ניו דלהי או בומביי. מערים אלו ניתן להמשיך בטיסה או ברכבת לכלכותה. גם חברת אייר אינדיה טסה לבומביי, אבל הקשר התעופתי של חברה זו הוא דרך אירופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים