סלט אטריות
סלט קריר, קליל ומהיר, שהוא ספק אנרגיה נפלא לכל עונות השנה. גרסאות יצירתיות במיוחד למעדן הרשמי של הספורטאים
כמעט כולם אוהבים פסטה. היא טעימה, קלה לעיכול, מזינה ומקנה אנרגיה מהירה לספורטאים. כולנו מכירים את הפסטה כמנה עיקרית, כתוספת וגם כבסיס לסלט: בעידן המודרני, עם הדרישה ההולכת וגוברת למזון מהיר, סלט פסטה הוא ארוחה בצלחת שמוכנה תוך דקות ספורות בכל ימות השנה.

 

לא מעט סוגי פסטה מתאימים לסלט: האיטלקים משתמשים בעיקר ב"בפסטה קצרה" בצורת צינורות ("זיטי"), אורז ("אורזו"), צדפות או פרפרים. האמריקנים מעדיפים מקרוני (צינורות עגלגלים), ופסטה מסולסלת. גם במזרח הרחוק, שם הפסטה מופיעה רק כאטריות, מכינים ממנה סלטים משגעים.

 

סלט פסטה בניחוח צרפתי

 

למרות שאפשר להשתמש בסלמון משומר, טעמו של הסלמון הטרי (או הקפוא, מופשר) מבושל בציר הוא עדין ומשובח ביותר. ניתן להכין את כל החומרים מראש ולהרכיב את הסלט לפני ההגשה.

 

חומרים (4-6 מנות):

 

 

לסלט:

 

250 גרם פסטה בצורת צדפות קטנות

 

1 כפית שמן זית

 

200-250 גרם סטייק סלמון או קופסה גדולה (כפולה) מסוננת

 

3 גזרים צעירים

 

חצי חופן רוקט, ללא גבעולים

 

1 כוס זיתים שחורים מגולענים וחצויים

 

2 כפות צלפים, שטופים

 

לציר בישול (רק אם משתמשים בסלמון טרי או קפוא, מופשר):

 

1/2 כוס יין לבן יבש

 

1/2 כוס מים

 

6 גבעולי פטרוזיליה

 

1 עלה דפנה

 

1 שן שום, קלופה וחצויה

 

1 כפית מלח

 

לרוטב:

 

1/2 כוס שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון

 

1 כף חרדל דיז'ון

 

1 שן שום כתושה

 

עלים מגבעול טרגון טרי (או מעט יבש)

 

1/2 כפית מלח

 

1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

 

הכנה:

 

מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה, רק עד שהפסטה "אל דנטה" (ולא רכה מדי). מסננים, שוטפים מתחת למים קרים ומסננים היטב. מעבירים לקערה ומערבבים עם כפית שמן זית. מכסים כדי שלא תתייבש.

 

מכינים את הרוטב ע"י ניעור כל החומרים בצנצנת זכוכית. שמים בצד.

 

מנקים את הגזר אך לא מקלפים. מאדים במעט מים רותחים מומלחים רק עד שהזר מוכן. מסננים ופורסים לעיגולים.

 

להכנת סלמון טרי או קפוא, מופשר: בסיר ברוחב שיחזיק את סטייק הסלמון, מערבבים את החומרים לציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומניחים בפנים את הסלמון. מבשלים על להבה נמוכה כ - 10 דקות. מוציאים מן הציר, מורידים עור ועצמות ובעזרת מזלג מפוררים גס. מכסים ומקררים.

 

להכנת סלמון משומר: מסננים, מורידים עור ועצמות, מפוררים גס ומקררים.

 

בקערת הגשה, מערבבים פסטה, סלמון, גזר, רוקט וזיתים. יוצקים למעלה את הרוטב, מערבבים בעדינות, מכסים ומקררים מעט לפני ההגשה.

 

טיפ

 

בפעם הבאה שאתם מכינים פסטה מהסוג שמתאים לסלט, הכינו כמות כפולה והקפיאו. אפשר להעביר את קופסת הפסטה הקפוא למקרר בבוקר, שם תפשיר עש שתחזרו מהעבודה. נותר רק להוסיף כמה חומרים ורוטב, והארוחה מוכנה.

 

סלט "הרוסמה" בנוסח יפני

 

סלט מיוחד, בריא מאוד ומשגע, המוגש במסעדת "טמפופו" (יד-חרוצים 15 ת"א). אפשר להשיג את האצות והאטריות בחנויות טבע או בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק. זה נראה אולי מסובך להכנה, אבל אחרי הפעם הראשונה הכל יילך בקלות.

 

חומרים (4 מנות):

 

חבילת אטריות שעועית - 500 גרם(לא אטריות אורז)

 

100 גרם פטריות שיטאקי מיובשות

 

4 כפות רוטב סויה

 

2 כפות סוכר

 

לחביתה המתוקה:

 

2 ביצים

 

כפית רוטב סויה

 

כפית סוכר

 

לסלט ולירקות:

 

חופן אצות "ווקאמה"

 

1 מלפפון חתוך לרצועות לאורך

 

עלי חסה

 

עוד מלפפון

 

גמבה

 

גזר

 

לרוטב:

 

כוס רוטב סויה

 

כוס חומץ אורז

 

כוס סוכר

 

כוס מים

 

1/4 כוס שמן שומשום

 

1/2 1 כפות מירין (יין אורז יפני)

 

לקישוט:

 

שומשום קלוי

 

הכנה:

 

מכינים את האטריות: מבשלים במים רותחים 2-4 דקות (תלוי בעובי האטריות). אם אלה אטריות שעועית דקות, צריך רק 2 דקות, אם הן יותר עבות, צריך עד כ – 4 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. חותכים במספריים לחתיכות קטנות יותר ושמים בצד.

 

מכינים את הפטריות: שורים את הפטריות המיובשות 3-4 שעות, מסננים, שוטפים ושמים בסיר עם כמות וחצי של מים. מבשלים עד שהמים מגיעים לקו של הפטריות.

 

מוסיפים סויה וסוכר, בוחשים וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי (אך לא יבשים) והפטריות מסוכרות (אפשר להכין את הפטריות מראש ולשמור במקרר עד שלושה שבועות).

 

מכינים את הסלט: שורים את אצות ה"ווקאמה" בכמות מים המכסה אותן, עד שהן תופחות. מסננים, שוטפים ומסננים שוב. שמים בצד. חוצים את המלפפון הנוסף לאורכו, בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים, ופורסים. חותכים את הגמבה והגזר לרצועות דקות. מערבבים את הגמבה, הגזר והמלפפון.

 

מכינים את החביתה: טורפים ביצים, סויה וסוכר. משמנים מחבת בשמן שומשום ומבשלים את התערובת בשכבה דקה (כמו פנקייק). חותכים לרצועות.

 

מכינים את הרוטב: מבשלים יחד את כל החומרים לרוטב, עד שהסוכר מתמוסס. מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ושומרים במקרר.

 

הרכבה: מסדרים את האטריות באמצע צלחת הגשה ומסדרים מסביב ערימות של פטריות, אצות, חביתה, רצועות מלפפון וסלט. יוצקים למעלה רוטב לפי הטעם ומקשטים בשומשום קלוי.

 

 


פרסום ראשון: ,
לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סלט אטריות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טעם החיים
    צילום יוסי סילס
    סלט "הרוסמה"
    צילום יוסי סילס
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת