שתף קטע נבחר

בין מיניות לאלימות

מעט מאוד הורים יודעים את הגבול שבין משחקים שמקורם בסקרנות מינית בריאה ובין פעולות המשקפות אלימות מינית. האסור והמותר שאנחנו אמורים להעביר לילדינו לא תמיד ברורים גם לנו, בעיקר כשמדובר בילדים קטנים. מורה נבוכים

החודש התקיים יום התרמה לעמותות למען ילדים ונוער במצוקה. אחת מהן, עמותת "עלם", יזמה תוכנית למניעת אלימות מינית בקרב ילדים מתחת לגיל 12, גיל האחריות הפלילית. התוכנית, שפותחה על-ידי ד"ר טליה אתגר, פסיכולוגית חברתית בעמותה, בשיתוף עם משרד העבודה והרווחה ושפ"י במשרד החינוך, פונה ונוגעת לילדים התוקפים, למשפחותיהם, לארגונים, שירותים ומוסדות לילדים ולנוער, לאנשי מקצוע מתחום החינוך והמקצועות הטיפוליים, למשטרה ולציבור הרחב.
לא רבים מאתנו יודעים את הגבול שבין התפרעות של ילד לאלימות פיזית, בין משחקים שמקורם בסקרנות מינית בריאה לבין פעולות המשקפות אלימות מינית. האסור והמותר שאנחנו אמורים להעביר לילדינו לא תמיד ברורים גם לנו, בעיקר כשמדובר בילדים קטנים. כדי למנוע בלבול ולארגן ולו במעט את הגבולות שלנו כהורים, כך שבמסגרת החינוך של אסור/מותר נוכל להעביר אותם לילדינו, מציעה ד"ר אתגר את הכללים הבאים, העשויים להבחין בין התנהגות מינית טבעית, התנהגות מינית מעוררת דאגה והתנהגות המחייבת התערבות מקצועית. הכללים מתייחסים לגילאי גן חובה עד כיתה ד'.
המטרה המרכזית של התוכנית היא לטפל בילדים הפוגעים, כך שההתנהגות המינית הפוגעת לא תחזור על עצמה. היעד הוא לא רק להביא לשינוי בהתנהגות המינית החריגה, אלא גם לשינוי עמדות בנושא של ניצול ואלימות כלפי בני המין השני, בדרך להתנהגות מינית נורמטיבית. כיוון שמדובר בילדים צעירים, המטרה היא גם לסייע להורים בהדרכה לגבי התייחסות לנושא המין ולפתח את הידע גם בקרב מחנכים ואנשי מקצוע שלא תמיד יודעים את הגבולות המגדירים אלימות וניצול מיני. האינפורמציה בכתבה משקפת רק חלק מהאינפורמציה הרבה בתחום ולא מתיימרת לבוא במקום איבחון וטיפול מקצועי. כל מי שמתעוררות אצלו שאלות לגבי הנושא יכול לפנות לטל' 6477898-03, למרכז למניעה ולטיפול באלימות מינית בקרב ילדים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגבולות המגדירים אלימות וניצול מיני לא תמיד ברורים
המטרה - שההתנהגות המינית הפוגעת לא תחזור על עצמה
מומלצים