שתף קטע נבחר

"איגוד האינטרנט לא משחרר כתובות שפג תוקפן"

כך טוען גולש שביקש לרשום כתובת שתוקף הרישום שלה פג, אך נתקל בסירוב מצד האיגוד. התגובה: דרוש לנו זמן כדי לאתר את הבעלים. מדובר בשירות לגולשים

איגוד האינטרנט הישראלי נוהג לשמור כתובות אינטרנט שפג תוקף רישומן ואינו מזדרז לשחררן לרישום מחדש, כך טוען גולש שפנה ל-ynet באמצעות האימייל האדום.
על פי תקנות איגוד האינטרנט הישראלי, שנכנסו לתוקף בתחילת שנת 1999, ניתן לרשום כתובת אינטרנט עם סיומת il לתקופה של שנתיים. לקראת סיום התקופה איגוד האינטרנט פונה לרוכש הכתובת בדואר האלקטרוני ומזכיר לו שתוקף הרישום עומד לפוג ועליו לחדשו. בשלב זה, רושם הכתובת מתבקש למלא טופס חידוש רישום ולשלם את דמי הרישום.
על פי התקנות, אם בעל הכתובת לא מילא את הטופס כנדרש תוך 30 ימים ולא שילם את הסכום הדרוש תוך פרק זמן זה, איגוד האינטרנט רשאי לבטל את כתובת האינטרנט. יש לציין כי כתובת אינטרנט אינה נחשבת רכושו של הרושם, אלא שירות שמקנה לו את הזכות להשתמש בכתובת הרשומה לפרק זמן נתון.
עם זאת, אביעד כהן, 31, אשר ניסה לרשום כתובת אינטרנט מסוימת שתוקף הרישום שלה פג בתחילת דצמבר 2001, גילה כי איגוד האינטרנט הישראלי שמפקח על רישום הכתובות הללו, אינו ממהר לשחרר את הכתובת לרישום מחדש.

"זה לא רכוש פרטי"

"פניתי לאיגוד האינטרנט ושם אמרו לי כי הם מנסים לאתר את המשתמש שרשם את הכתובת", הוא אומר, "אמרתי להם שזה מקובל עלי, אבל ביקשתי מהם להודיע לי מה פרק הזמן המרבי לאיתור רוכש כתובת או שיאפשרו לי להירשם, כדי להבטיח לעצמי את הכתובת. הם סרבו וטענו כי כאשר יגיעו למסקנה כי לא ניתן לאתר את בעל הכתובת, ישחררו את הכתובת. אני חושב שהם חייבים להגדיר פרק זמן מרבי לאיתור בעלי כתובות. זה מריח לא טוב. כתובות האינטרנט אינן הרכוש הפרטי של איגוד האינטרנט".

איגוד האינטרנט: "הזמן הדרוש לאיתור הנרשמים משתנה"

דורון שקמוני, נשיא איגוד האינטרנט, מסביר כי בחלק מהמקרים, פרטי האנשים שרכשו כתובות אינטרנט אינם עדכניים או שגויים, עוד לקראת תום תקופת הרישום. לעתים, אנשים שרשמו כתובת שנתיים לפני כן אינם מודעים לכך שעליהם לעדכן את פרטיהם במידה והם משתנים. במקרים אחרים, חברות רשמו כתובות דרך חברות עיצוב קטנות שנסגרו מאוחר יותר והפרטים שהן מסרו שגויים, וישנן סיבות רבות אחרות לכך.
"כתוצאה מכך, אנשים פרטיים וחברות רבות, אפילו גדולות וידועות, עלולים למצוא עצמם במצב לא נעים של איבוד כתובות האינטרנט שלהן, רק בגלל טעות ביורוקרטית", אומר שקמוני, "אנחנו באיגוד האינטרנט מאמינים כי האינטרס העליון שצריך להנחות אותנו הוא הגולשים. אם עלינו לבחור, אנחנו מעדיפים לסייע לחברת אינטרנט לשמור על כתובת האינטרנט מאשר לסייע לאופורטוניסט שמעוניין לרשום את הכתובת לאחר שרישומה יפוג".
"לכן, צוות הרישום של איגוד האינטרנט הונחה לעשות מאמצים רבים כדי לאתר את בעלי הכתובות, כחלק מהשירות שאנחנו מספקים לקהילת האינטרנט בישראל. כאשר צוות הרישום מחליט שאין עוד סיכוי לאתר את הרושם, הכתובת תשוחרר ותהיה זמינה שוב לרישום מחדש. כפי שניתן להבין מהדברים האלה, הזמן הדרוש לאיתור הנרשמים משתנה ממקרה למקרה ואינו קבוע".
שקמוני מודה כי בעבר התארכה מאוד תקופת ההמתנה לקראת שחרור כתובות האינטרנט, אך הוא מבטיח כי כעת, בעקבות תוספת כוח אדם לו זכה איגוד האינטרנט, יתקצר זמן ההמתנה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרוש לנו זמן. לוגו איגוד האינטרנט
מומלצים