שתף קטע נבחר

סקר: קבוצת ה"לא דתיים" הפכה לרוב בציבור

מסקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה: לראשונה קבוצת ה"לא דתיים" הפכה לקבוצה הגדולה ביותר בציבור

בעשר השנים האחרונות חלה ירידה במספר הישראלים המגדירים את עצמם כמסורתיים, לעומת עלייה במספר המגדירים את עצמם "לא דתיים". כך עולה מסקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה על "תפישת הזהות העצמית של היהודים בארץ".
בעוד שבסקר דומה שנערך לפני 10 שנים היוו המסורתיים את הקבוצה הגדולה ביותר בציבור, החליפו אותם כעת קבוצת ה"לא דתיים" (43% מהנשאלים) כקבוצה הגדולה ביותר, לעומת 35% מסורתיים. 5% נוספים הגדירו את עצמם חרדים; 12% הגדירו את עצמם כדתיים; 5% מגדירים עצמם אנטי-דתיים.
לדברי עורכי הסקר, "שינויים אלו מעידים על מגמה אפשרית של קיטוב בעם". הסקר נערך בין 99' ל-2000 בקרב 2,466 איש.
לפי עורכי הסקר, ד"ר שלומית לוי, חנה לוינסון ופרופ' אליהוא כ"ץ, בעשור האחרון חלה הידרדרות בטיב היחסים בין הקבוצות השונות בחברה היהודית – ישראלית, והתרחקות גוברת בשותפות הגורל בין יהודי ישראל לבין יהודי התפוצות. לדבריהם, "תחושת האחדות הפנים ישראלית ותחושת האחדות הכלל יהודית, כאחת נשחקות".
לפי הסקר, "הרוב הגדול של יהודים בישראל עדיין רואה עצמו כמי שחי ברוח ערכי היהדות, וסבור שאדם יכול להיות יהודי טוב גם אם אינו שומר על המסורת הדתית".

עלייה של 7% בהשתתפות בסדר פסח

הסקר התייחס גם לחג הפסח ועולה ממנו כי בהשוואה למחקר שהתפרסם בשנת 1991, קיימת עלייה של 7% בהשתתפות בסדר פסח כלשהו. 85% מהיהודים הישראלים משתתפים תמיד בסדר פסח מסוג כלשהו, לעומת 78% בשנת 1991.
בנוסף, 69% משתתפים או עורכים תמיד סדר כהלכתו, לעומת 68% בשנת 1991. שיעור דומה, 68%, לא אוכלים חמץ בפסח (שיעור זהה לזה של 1991).
בנוסף, 90% מאמינים שחשוב לחגוג את חגי ישראל בדרך כלשהי. עוד עולה כ- 34% מעולי חבר העמים, לא אוכלים חמץ בפסח.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים