שתף קטע נבחר

מוכרחים להמשיך למגן

אלה ימים של טייק-אוויי. מה כדאי לקחת הביתה בחיפה, ירושלים ותל-אביב. שמונה המלצות לאוכל שיתאים לכל המשפחה

"שלום. תגידו, יש לכם מאבטחים? רק אחד? למה רק אחד? מאיזו חברה הוא? אף פעם לא היינו אצלכם. יש חצר? הוא עומד בכניסה לחצר או בכניסה למסעדה? ומה אתם עושים כשהוא צריך ללכת רגע לאנשהו? אחראי משמרת במקומו? עם או בלי נשק? רגע, הכניסה, רואים אותה מהרחוב? יש לכם ויטרינה מזכוכית? טוב, אנחנו ארבעה. תרשמו, שולחן באמצע. לא ליד חלונות. מז'תומרת אם בטוח שנגיע? תלוי במצב, לא?"
האזרחית הזהירה מהמושב הקדמי באוטובוס טיגנה לעצמה את האוזן בסלולרי, והייתה ברגעים האלה שיקוף נאמן למה שרואים בהיכלי אוכל מזה חודשים, עוד לפני שהפכו לאתרי מטווח ברווזים. זה התחיל ב"מצב" השני, הכלכלי: שבועות אחרי שבועות יוצא לי לשבת במסעדות טובות פחות או יותר לגמרי לבד, מצוידת רק בבן-זוג לארוחה, משוחחים בקולות מהוסים כי ממש לא נעים לראות מלצרים אדיבים משייטים ביעילות בחללו של אולם ריק. אבל עכשיו באמת קשה יותר.
אנשים אופטימים חושבים שמוכרחים להמשיך לנגן, אחרים - שמוכרחים להמשיך למגן, ונשארים בבית. ואז נהיים רעבים ואין חשק לבשל. העין ננעלת על המגנטים הקטנים שנושקים למקרר, והמוח לאה מכדי לשאול את עצמו, שוב פיצה? ומגיע קרטון שמנוני עתיר פחמימות ומנחם, כך שמצד אחד אפשר להתחיל לנקר בשלווה עוד לפני גביגזית, ומצד שני מתעוררים עם צרבת. אז הנה אלטרנטיבות קטנות. גם נחמות פעוטות הן גילוי של חסד.

תל-אביב



בארכה

מסעדה בנוסח מרוקני, עם פזילות פיוז'ן. אפשר להזמין ואפשר לבוא לקחת, אחרי 40 דקות. האם כדאי להמתין וגם לנסוע? התשובה תלויה במידת האהבה שלכם למרק חרירה, לשקדי עגל, לחריימה יצירתי עם סלט זיתים וארטישוק, לקוסקוס עם תבשיל לחי. הסידור הוא כזה: תביאו אתכם את האהבה, ותקבלו את כל אלה ואחרים במגשיות. לא הכי אסתטי שאפשר, כי המסעדה באמת יפה מאוד והמגשיות בכלל לא, וגם בכלל לא זול. מנות ראשונות בין 32 לסלט עם קוסקוס אדום ועד 65 למנת כבד אווז, שממילא קשה לה לעמוד בטלטלות הדרך. עיקריות בין 75 ל - 110 שקלים, וביניהן קוסקוס מה-זה שווה. למה כן? כי טעים, כי המנות נדיבות, כי זה לא עוד פיצה. למה לא? בגלל הכיס.

בארכה, אחד העם 22 תל-אביב, 5172828-03, פתוח א'-ה' 01:00-19:00 ,16:00-12:00, ו' 16:00-12:00, סגור בשבת. תבקשו יפה ויפקססו לכם תפריט



רנסנס

מסעדה פרסית קטנה וחמודה בלי שום פזילות לשום מקום, עם תפריט קטון ומהודק היטב, כל ביס לכל כיס: מרק גונדי ענק, ובו כופתה גדולה ותפוחה ומושקעת ב - 16 שקל. שיפודי פרגית בלי עצם ועם זעפרן מקפיצים את תעשיית העל-האש המשעממת לגבהים חדשים ב - 20 שקל לשיפוד, ולידם המון ירקות קלויים בגריל וגם "ירק" - סאבזי, אם אתם מדברים פרסית, ערימת עשבים טריים מאוד, קצוצים ורעננים, תזכורת מבורכת לזה שבחוץ יש משהו דומה לאביב, אם רק נביט בו. ההסדר הוא כזה: בשעות הפתיחה אין צורך לטלפן מראש. באים - לוקחים. במחיר הזה שווה לשגר שליח חד-פעמי שיבוא, ייקח ויביא.



רנסנס, הרצל 10 תל-אביב, 5175474-03, א'-ה' ;17:00-12:00.



זאזה

התחליף הנבון למגנט של "מה, שוב פיצה?". המשלוחייה הזריזה הזאת מסתמנת גם כתחליף לאלה שהתעייפו מ'ביג מאמא'. לעניין הפיצות: הן לא נראות כמו פריזבי מפלצתי, הן לא "משפחתיות" כי אם אישיות, אבל אחת מספיקה בהחלט לשני זאטוטים או למבוגר ורבע, והן פריכות באופן שמשיב לאדם את האמון בכך שטריז הפיצה שלו לא יקרוס בין אצבעותיו תוך דקה מהפרדתו מהקרטון. מחלקת הפסטות עוקבת בדריכות אחרי החך הישראלי ומספקת לו מה שצריך, מספגטי בולונז ועד פנה בטטה למעודכנים. הפוקצ'ות המתובלות הן מהזן התפוח עד מאוד, חתוך לריבועים בגודל סנדביץ'-גיבורים. יש מרקים, ושווה להתעדכן במרק היום, והטף יתאהבו בבראוניז. פיצות עד 36 שקל, הפסטה היקרה ביותר במחיר זהה, ואם תזמינו סלט ירוק ופחית משקה, יוסיפו לכם רק 10 שקלים למחיר הפסטה.



זאזה, יוסף קארו 26 תל-אביב, טלפון 5623336-03, פתוח למשלוחים א'-ה' 24:00-11:30, סגור בשישי, פתוח בשבת 11:30-24:00



ירושלים



פינק

למרות שזה לא טייק-אוויי בכלל, ורק באחרונה נכנעו הבעלים ל"מצבים" המקובצים, ביטחוני וכלכלי, והחלו להנפיק לציבור מכלים של מרק הגולש הכי טוב שיש בישראל. זו ארוחה, זה נזיד עתיר בשר ותפוחי-אדמה ורוטב עשיר די הצורך לאכול כמעט את הכול במזלג, ולברך שהחיינו. צריך להגיע למקום ולקחת, ואפשר לעשות כן בכל יום, מלבד שישי, בין השעות 09:00 עד 13:00, או בשעות הפעילות הרשמיות של היכל האוכל המרכז-אירופי הכי ותיק בישראל, בין 18:00 ל - 01:00. אני מבקשת להמליץ על הטרחה המסוימת הזאת, וגם לעורר די עניין כדי ללחוץ על הבעלים, מולי עזריאלי, להרחיב את מקצה הטייק-אאוט שלו. בינתיים הוא לא מתרצה בקלות. אפילו התפריט המלא הוא סוד מדינה, כמו בימים הטובים של מר פינק האגדי והמנוח, חותנו של עזראלי דהיום. מסורת זו מסורת, ואין מפקידים תפריט בידי כתבי אוכל, "אפילו לא ממגזינים חשובים בעולם", כך אני שומעת בטלפון. לחץ מתון מניב דף אינטרנט ובו הרינג מעשה בית, והוא מצוין וטובל בשרי, וטאפלשפיץ - ככל הידוע לי זה המקום היחיד בארץ שמגיש את המנה האוסטרית הזו וגם עושה כן בהצטיינות יתרה. מדובר בנתח בקר שבעבע ארוכות בציר ובו המון ירק, ומגישים אותו עם כופתאות שהקיסר פרנץ יוזף היה שמח לטבול בהן את שפמו. והנה מה שיקרה אם תתקשרו ותזמינו ארוחה מלאה: ייענו לבקשתכם, אבל רק עד תום ה"מצב".

פינק, ההסתדרות 2 פינת קינג ג'ורג' ירושלים, 6234523-02, א'-ה' 01:00-18:00, וכך גם בשבת. סגור בשישי. מרק גולש: כל יום מלבד שישי. גם בשעות הבוקר, במגשית שתתאים לכם לאחר-כך אפילו למיקרוגל.



סאקורה

סושי יכול להיות גם מעשה ציוני נבון. היא שוכנת באחד המתחמים הכי מקוללים של מסעדות ירושלים, בעמקי 'החצר'. כן, יש מאבטחים, אבל הירושלמים מצביעים ברגליים ויש להם סיבות מצוינות לעשות את זה, ומצד שני, יש גם סיבות מצוינות להזמין הביתה. כי בניגוד לסושיות תל-אביב הנחשבות, קונוס של עור סלמון פריך יעלה כאן רק 15 שקלים, חמישה שיפודי יקיטורי עם אורז מאודה רק 50, ומנה ע-נ-קית של אטריות מוקפצות (אודון) עם עוף, שדי בה לשני מבוגרים בגודל בינוני, יחד עם מנת סושי מעורבת של 10 יחידות אצה מגולגלות בכל טוב, ב - 55 שקלים. וכך יוצא שזו הארוחה היפנית הכי משתלמת בארץ. דבר לא יעיב על המצוינות המוכחת של המקום במסע אליכם הביתה, ויש הפרדה ברורה בין הזמנות חמות וקרות, שהאצות לא יתבאסו בדרך. אם תבקשו, תקבלו מיד הביתה פקס ובו תפריט המשלוחים המלא, ועוד יגידו לכם יפה תודה, לפני שבכלל הזמנתם.

סאקורה, יפו 31 ירושלים, 6235464-02, פתוח למשלוחים כל יום, כולל שבת, מ - 12:00 עד 15:00 ו- 18:00 עד 12:00.



לינק

לא בגלל שזה מתחרז עם 'פינק'. בגלל שהאוכל נעים, טעים, ומגוון די הצורך להעניק רגעים זעירים של נחת למשפחה מרובת טעמים, אפילו כאלה שמתנגשים זה בזה בנחישות של ויכוח פוליטי נושן. כריכים מושקעים וחזות עוף מוקפצים, מרקים נדיבים ורב-תרבותיים, מגוון שמחות לבולסי הסלטים, קבבונים ועוגות שוקולד, שניצלונים ופאי תפוחים. בימים טובים מאלה, אפשר יהיה לשוב וליהנות מארוחת הבוקר המוגשת כל היום. בינתיים, יפקססו תפריט.

לינק, המעלות 3 ירושלים, 6253446-02, פתוח כל יום מ-09:00 עד 23:00.



חיפה



אמדיאוס

לא בגלל מוצרט או שמות המנות (לסלט יווני קוראים "סימפוניית יופיטר"), אלא מאותן סיבות ממש כמו 'לינק': הצורך להשביע טעמים מתנגשים במחירים לא זולים, אך לא קורעי-כיס. תתקשרו, תזמינו ותבואו לקחת הביתה, ואנא הימנעו ממרקים בתוך לחם כפרי, כי עד שתגיעו הביתה תהיה לכם עיסת ספוג דוחה במכל. מה כן? מרק ברוקולי, למשל, או כבד עוף עם פטריות טריות, בצל ויין, והיהלום - פרגית קטנה אך ממולאה בבשרים ובאורז, 54 שקלים. אחד הקינוחים הכי נחמדים צפונית לחדרה מצוי כאן: עוגת אייריש קרים ומרנג, 19.50 שקלים.

אמדיאוס, שדרות מוריה 107 חיפה, 8254232-04, פתוח כל יום מ-10:00 עד 23:00.



ננדוס

מגנט על המקרר, והפתעה: ממש בסדר, אם אתם מתים על עוף. די קשה להמליץ על רשת של מזון מהיר ולצאת מזה בשלום. בדרך כלל אני לא מטרידה אותן, והן לא עושות לי צרבת או רצון לקלל בקול רם. ננדוס קצת שונה. לא, זה לא מדהים, מרשים, מעולה או בלתי נשכח. זה עוף. בגריל. ועכשיו - תמיהה: למה ה'ננדוס' של חיפה יותר טעים מזה של תל-אביב? ולמה הרוטב החריף שם גם מערסל את הלשון בעוד שברמת-גן הוא רק צובט?
שלושה דברים ברורים בהחלט: המשלוחים מגיעים במהירות ראויה לציון גם ביחס לפקקים של חיפה. יש ארוחת ילדים, כתיתת עוף, צ'יקן בורגר בלשון הטף - עם צ'יפס ושתייה והפתעה במחיר נורמלי לגמרי של 22.90 שקל, ויש עסקית שכזו לשני מבוגרים, בה מוזמן כל איש לטרוף מחצית העוף, טוגנים וסלט ירקות גדול ופחית שתייה לנפש במחיר 85 שקלים. המנה לשניים תשביע שלושה. על זה תתבקשו להוסיף דמי משלוח בסך 7 שקלים. יש בחיפה שני סניפים: במרכז זיו ובצומת וולקן בחוצות המפרץ, לתועלת עדות המשרדים והתעשייה.

ננדוס, טרומפלדור 54 חיפה, 8228866-04; צומת וולקן, 8241472-04, פתוח למשלוחים כל יום מ-11:30 עד חצות, ותקבלו תפריט בפקס אם תבקשו.






לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן בלום
"אפשר להתחיל לנקר בשלווה עוד לפני גביגזית"
צילום: יונתן בלום
מומלצים