שתף קטע נבחר

המדענים מאשרים: מרק עוף טוב נגד הצטננות

קבוצת המדענים טוענת כי המרק מכיל מספר מרכיבים שמשפיעים על המערכת החיסונית, וכי למרק תכונות אנטי-דלקתיות

מדענים אישרו השבוע את מה שהסבתות אמרו תמיד - מרק עוף טוב לטיפול בהצטננות. קבוצת מדענים מאוניברסיטת נברסקה בארצות הברית טוענים כי המרק מכיל מספר מרכיבים שמשפיעים על המערכת החיסונית. למרק תכונות אנטי-דלקתיות, שמסבירות את העובדה שהוא מקל על כאבי גרון ומחושים שונים המגיעים עם ההצטננות.
"אשתי הכינה מרק עוף לרגל אחד מהחגים היהודיים", אמר אחד החוקרים, ד"ר סטיבן רנארד, "והתחלנו לדבר על השפעות המרק על הצינון". בעקבות השיחה הכינה גברת רנארד סיר גדול של מרק, אותו לקח בעלה לבדיקות במעבדה.
במעבדה נתגלה כי רבים ממרכיבי המרק סייעו לעצירת תנועת תאים לבנים ש"אוכלים" בקטריות ושאריות תאיות שמשוחררות בכמויות גדולות בזמן צינון. רנארד הוסיף כי יתכן שמרכיב חשוב שתורם לכוח הריפוי של המרק הוא האהבה שמושקעת בהכנתו. "אם אתה יודע שמישהו הכין מרק במיוחד עבורך, יתכן שיש לדבר השפעה", אמר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים