אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לקראת החגים
אקסטרא-תו. התווים נלחמים על לב הוועדים
אקסטרא-תו. התווים נלחמים על לב הוועדים 
 
 כתבות נוספות
סקאל והמשביר לצרכן: סכסוך עסקי פוגע בלקוחות
תווי שי: מי באמת מרוויח מהם
האם אפשר לקבל עודף מתווי שי
תווי שי חדשים לקלאבמרקט; רוצה להיות דומיננטית בתחום
רוצים לקנות בתווי שי? תתרחקו מהוניגמן
 

 

תווי שי: האם תוקנו הבעיות?

רשת קלאב-מרקט השיקה השבוע תו שי, שמספק הזדמנות טובה לבחון מה קורה בתחום: האם נפתרה הבעיה של אי החזרת עודף? ומה קורה עם רשת כמו סקאל, שהחליטה לפרוש מהתו המשולב? כל התשובות

שושנה חן
פורסם: 11.07.02, 08:55

רשתות השיווק עדיין לא השכילו לטפל בתקיפות בשתי הבעיות הגדולות של תווי השי לחגים, כפי שהתגלו במלוא חומרתן לאחר פסח האחרון. הבעיה העיקרית: חנויות המסרבות לתת עודף במזומן מתחת לסכום של 10 שקל למי שקונה בתווים.

לאחרונה התגלתה בעיה חדשה בנושא תווי שי: כפי שפורסם לראשונה ב-ynet (ראו קישור מימין) בגלל סכסוך כספי בין רשת סקאל למשביר לצרכן החליטו בסקאל, שהיתה שותפה בתו המשולב, כי הם מפסיקים לכבד את התו בחנויות הרשת. זאת, למרות שסקאל חתומה על הסכם ומופיעה ברשימת החנויות המכבדות את התו המשולב.

לדברי יעקב גינצבורג, מנכ"ל קלאב-מרקט, גם כשכיהן בתפקיד מנכ"ל המשביר לצרכן התגלעו בעיות עם רשת סקאל, שסירבה לכבד את התווים - עובדה שלא הפריעה לקלאב-מרקט לחתום עם סקאל על הסכם לשיתופה בתו החדש שהוציאה לקראת ראש השנה הקרוב.

מה קורה ברשתות המזון

רשת קלאב-מרקט היא הראשונה מבין רשתות המזון שהוציאה תו משלה: השבוע הכריזה הרשת על השקת תו קנייה לראש השנה הקרוב, אקסטרא-תו. החידוש העיקרי: על כל סכום של תווים שינצל הלקוח באחת מהחנויות השייכות להסדר, הוא יקבל הנחה של 10% כשיוסיף ויקנה בסכום דומה. כלומר, מי שישתמש לדוגמה בתלושים של 200 שקל, ויוסיף עוד 200 שקל מכספו - יקבל הנחה של 20 שקל. המבצע יתקיים מתחילת יולי וניתן יהיה לממשו עד ערב ראש השנה.

רשת שופרסל לא ערכה שינויים בתווים שלה, והיא תשווק לקראת ראש השנה את תו הזהב, התקף ברשתות שופרסל וכל רשתות הבת, למעט יוניברס, וכן בשורה של רשתות נוספות מחוץ לענף המזון. בנוסף יש תווי קנייה לשופרסל ולרשתות הבנות למעט יוניברס, אבל לא לרשתות בתחומים נוספים, ויש גם את תו יוניברס לרשת יוניברס-קלאב בלבד.

ברשת הריבוע הכחול מגבשים בימים אלו גירסה מעודכנת לתו הרשת רב תו, שיצא לראשונה בערב פסח האחרון, לאחר שקלאב-מרקט נפרדה ממנו.

כל אחת מרשתות המזון מנסה להתהדר ברשימה ארוכה יותר של רשתות משנה, ויש רשתות המופיעות כאפשרות ביותר מתו אחד: כך, למשל, גולף-אנד-קו, המשביר-מחסני-אופנה, פוקס ופוקס-קיד, אותם מצאנו גם ברשימה של קלאב-מרקט וגם ברשימת תו הזהב של שופרסל.

ומה עם העודף?

בעיית סקאל, שיצאה מהתו המשולב ועברה לקלאב-מרקט, מטרידה את המועצה לצרכנות, שסבורה כי יש כאן עבירה על חובת האמת בפרסום: הרי חלק מהצרכנים אינם מממשים מיד את תווי השי, שתקפים לתקופות שבין שנה וחצי לשנתיים. מה דינה של רשת שהחליטה לצאת מהמשחק בתקופה זו?

במועצה לצרכנות אומרים, כי כששמה של רשת מתנוסס בין רשתות אחרות בתוך תו, היא צריכה לעמוד מאחורי שמה ולהמשיך למכור לצרכן תמורת תווים. מן
הראוי, אומרים במועצה, ששם של רשת יימחק מתו קיים רק במקרה של פשיטת רגל. בסקאל אומרים בתגובה: המשביר לצרכן חייבים לנו כסף רב, ואיננו יכולים להמשיך לכבד את התווים. במשביר-לצרכן מכחישים מכל וכל: הרשת עומדת בכל התחיבויותיה ומכבדת את כל התשלומים, כמו גם הסכמים עם גורמים להם מחויבת הרשת. רשת סקאל היא שפנתה למשביר-לצרכן וביקשה להשתחרר מהתחייבויותיה לשימוש וכיבוד תווי התו המשולב. המשביר לצרכן מקווה שרשת סקאל תמשיך לכבד את תווי הקניה ותעמוד בהתחיבויותיה.

האם יש לרשתות מדיניות בנושא? הסכם שופרסל עם הספקים בנושא זה מחייב כל שותף ושותף, אומרים בהנהלת הרשת. במידה שתופנה אלינו תלונה כלשהי של לקוח, היא תטופל בהתאם להסכם ובמטרה להשביע את רצונו.

גם גינצבורג מבטיח לטפל בבעיה: נחייב את הספקים לעמוד בהסכם. אנחנו מחתימים אותם על כך ויש לנו בטוחות, כי הכסף שלהם נמצא אצלנו. נדאג שהצרכנים לא יפגעו.

ומה בקשר לבעית העודפים, כשחנויות מסרבות לתת עודף כשמדובר בסכומים קטנים? גינצבורג טוען, כי הוא מצדד בעודף במזומן כשמדובר בסכומים קטנים, עם אפשרות ללקוח להעדיף תווים כעודף. אם נקבל תלונות על בעיות בנושא - נטפל בהתאם, הוא אומר.

מרשת שופרסל נמסר, כי החנויות מחויבות לתת עודף ללקוחות בצורת זיכוי בחנות בה מימשו את התו. בעקבות בעיות מסוג זה ברשת הוניגמן, שהתפרסמו לאחרי פסח בידיעות אחרונות, פנתה שופרסל לרשת הוניגמן על מנת לברר את הנושא. בהוניגמן הבטיחו לברר פעם נוספת את המקרה ולוודא שבעתיד הטעות לא תישנה, הם אומרים.

כדאי לדעת: ד"ר יוסי ברג, היועץ המשפטי של המועצה לצרכנות, קובע כי לעסק מותר לתת לצרכן תעודת זיכוי במקום עודף רק אם הדבר הוסכם מראש בעת רכישת התווים. לא די בכך שהפרטים יובאו לידיעת המעביד רוכש התלושים, אלא יש לפעול באופן סביר ליידוע העובד המקבל אותם, כשהדרך המועדפת היא ציון כל מגבלה לגבי השימוש בתלושי הקנייה על גבם, או לפחות בצירוף מסמך גילוי בדבר מגבלות השימוש בהם.

שתף ב-שתף ב-שתף ב-
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©