שתף קטע נבחר

פיסטוק לבן

למרות ששוקולד לבן אינו שוקולד אמיתי, ליאור אדרי מכין ממנו טראפלס עם אייריש קרים בציפוי פיסטוקים

שוקולד לבן הוא נושא למחלוקת. יש הטוענים שהוא בכלל לא שוקולד אמיתי. אני, בין אם הוא חיקוי או מקורי, אוהב אותו מאוד במיוחד בעוגות ומתוקים. הטראפלס האלה יישמרו במקפיא שלושה חודשים. הם מיוחדים, עימים וחלקים.

טראפלס שוקולד לבן ופיסטוקים

חומרים:
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות חמאה
375 גרם שוקולד לבן, קצוץ
3 כפות אייריש קרים
300 גרם פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס

הכנה:

1. מרתיחים את השמנת המתוקה עם החמאה. מניחים את השוקולד בקערת מתכת או זכוכית. יוצקים מעל את השמנת הרותחת ומערבבים מהר מהר. אם השוקולד נמס, מה טוב. אם לא מניחים את הקערה מעל לסיר עם מים רותחים וממשיכים להמיס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האייריש קרים
2. מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה, מכסים ומקפיאים לשעתיים.
3. שמים את הפיסטוקים בקערה ומוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא. לוקחים כפית מהתערובת יוצרים ממנה כדור בעזרת הידיים (הכדור לא צריך להיות מושלם ורצוי לא לגלגל יותר מדי כי השוקולד נמס מחום הידיים). מניחים בתוך קערת הפיסטוקים ומגלגלים כך שכל הכדור יהיה מצופה בפיסטוקים. מעבירים לכלי נפרד. ממשיכים ככה עם שאר התערובת.
4. מכסים את הכלי ומעבירים למקפיא לשעתיים נוספות. הטראפלס יישמרו במקפיא עד שלושה חודשים.

'עוגה עוגה' רחוב רוטשיל 8 תל אביב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים