שתף קטע נבחר

מצב הרשת

כונן התקליטונים גוסס, עורכי דין אוספים עדויות באיביי, פורבס גולש עם לינוקס, הקשר בין מיקי מאוס לסי אי איי, תוכנה חדשה עוקפת צנזורה והיסטריית האבטחה. דברים שקרו השבוע



גסיסתו של כונן התקליטונים

כונן התקליטונים צובר אבק במארזי המחשבים האישיים ברחבי העולם. רוב המשתמשים ויתרו עליו זה מכבר לטובת הדואר האלקטרוני, מקלות הזיכרון והתקליטורים הצרובים. פחות מ-10 אחוזים מהמשתמשים מאחסנים קבצים על תקליטונים, על פי הכתבה הבאה. אין הרבה סיבות להצטער על כך. תקליטונים הם מדיה לא אמינה, יעיד על כך ההרגל שפיתחתי, להעתיק קובץ על גבי שלושה תקליטונים, למקרים בהם שניים מהם לא יפעלו. במקרים מסוימים, כל השלושה כשלו.

ספיח מישיבת ועדת האינטרנט שנשכח בשבוע שעבר

ולמרות זאת, ראוי להתעכב עליו. יו"ר הוועדה, חבר הכנסת מיכאל איתן, הגיב לדברים שאמר בוועדה דוד כנפו, מנהל האגף לתפקידים מיוחדים במשרד העבודה, לפיהם, המשרד מפתח גירסה ערבית לאתר האינטרנט שלו, על מנת לשרת את קהל הגולשים דוברי הערבית בישראל.
"אם זה היה מוצדק אני הייתי בעד זה", אמר ח"כ איתן, "אבל להערכתי הגולשים ערביי ישראל הם האליטות שלהם, שיודעים עברית… אני לא נגד זה שהם יפתחו אתרים בערבית אבל אני פרקטי. פרקטית אנו שואל, על מה אנו משקיעים את הכספים".
כאשר ח"כ איתן כינס את הוועדה, שעסקה, בין השאר, במערכות קוד פתוח במגזר הציבורי, הוא הוכיח כי הוא קשוב לקהל הגולשים. עם זאת, הוא לא בהכרח מקשיב עד הסוף ובהחלט אינו רגיש למגוון הצרכים של אוכלוסיית הגולשים בישראל. עקרון השוויון והצדק (כמו גם הנחיה של היועץ המשפטי לממשלה) מחייבים פיתוח אתרים ממשלתיים גם בערבית וברוסית. קהל דוברי הרוסית והערבית, כמו גם משתמשי הלינוקס והמקינטוש, הם מיעוטים בישראל שעל הממשל לדאוג לשרת אותם בשפתם.
אילו הקפידה ממשלת ישראל על עקרון השוויון הזה, משרדי ממשלה לא היו דורשים כיום מעובדים וחברות להגיש קורות חיים ומסמכים ב.doc, פורמט המסמכים הקנייני של מיקרוסופט. ברגע שח"כ איתן יחליף את הדיסקט הקנייני בראשו, הוא יתחיל לדאוג לטכנולוגיות ציבוריות פתוחות, כמקובל בעולם המערבי המתוקן.

הפתעה, הפתעה

AOL טיים ורנר לא מעונינת באמת באיחוד בין תוכנות המסרים המידיים שלה, AIM ואיי סי קיו, לבין התוכנות המתחרות, והקפיאה כל פעילות לקראת האיחוד. החברה שלחה מכתב לוועדה האמריקאית לתקשורת (FCC) ובו נימקה את הפסקת הפעילות בכיוון זה "בקשיים טכניים".
פעם נוספת התברר כי מיקרוסופט אינה המונופול היחיד בשכונה וכי גם AOL פועלת בניגוד לאינטרס הברור של הגולשים, שמעונינים כי כל תוכנות המסרים המידיים ידברו בשפה אחת. ההחלטה הלא חכמה של AOL מונעת מתחום המסרים המידיים להתפתח ותפתח פתח לתוכנות מתחרות ולפתרונות קיימים שמאחדים בין כל תוכנות המסרים המידיים.

כביש עוקף קרניבור

חוקרים ב-MIT פיתחו תוכנה שמאפשרת להסוות תכנים "חשודים" בתעבורת המידע באינטרנט, כדי לחמוק ממערכות ניטור אלקטרוניות כדוגמת קרניבור או אשלון.
התוכנה, ששמה "אינפראנט" (Infranet), מאפשרת למפיץ התכנים להסתירם בתוך קובצי תמונות תמימות למראה באתרי אינטרנט (סטגנוגרפיה). הגולש שהתקין את התוכנה, יוכל לצפות במידע באתרי אינטרנט שייראו תמימים למדי לגולשים אחרים.
תוכנה דומה בשם CameraShy הופצה לאחרונה על ידי קבוצת Hacktivismo. על אף שמטרת תוכנות אלה היא לסייע לגולשים במדינות כמו סין או סעודיה, שמפעילות מערכות לצנזור תכנים, מעניין כמה זמן יחלוף בטרם הממשל האמריקאי יזום חוק נגד שימוש בתוכנות כאלה.

תופעה: עורכי דין רוכשים עדויות באיביי

מארק לאנייר, עורך דין מיוסטון שתבע חברות בשם עובדים לשעבר שנחשפו למגע עם אסבסט, התחרה בפרקליט אחר על רכישת מדריך מ-1941 באיביי, ולא מפני שהוא חובב מסמכים עתיקים. המדריך כולל פרטים על אופן השימוש באסבסט בספינות וחיוני לתביעה שמוביל לאנייר. לאנייר זכה במדריך לאחר ששילם 2,125 דולר. שוק העדויות באי ביי צומח במהירות, קובע הלוס אנג'לס טיימס.

היסטריית האבטחה

חברות אבטחה מנצלות לא פעם את העיתונות כדי לעורר במשתמשים את הפחד הקמאי מפני מחשבים ורשתות ובעקיפין להביא לגידול במכירות שלהן. אחת החברות האלה היא mi2g, שבחודשים האחרונים מפמפמת לעיתונות העולמית הודעות בעניין "האינטרפאדה", הלוחמה האלקטרונית בין ישראלים לפלסטינים, שכביכול הסלימה בחודשים האחרונים.
הבי בי סי וה"רג'יסטר" הבריטיים נמנים על כלי התקשורת המכובדים שפירסמו את הגימיקים הפרסומיים של mi2g. אם לא קראתם את האזהרות האלה כאן, זה רק מפני שהקשר שלהן למציאות רופף ביותר. כמות ההתקפות על אתרים פלסטינים וישראליים כיום נמוכה משמעותית מזו שנרשמה בספטמבר-אוקטובר, 2000.
"החטא" החמור ביותר של mi2g, על פי בוב רוזנברגר, עורך אתר vmyths.com, הוא ערבוב בין "האקטיביזם" (התקפות על אתרים ממניעים פוליטיים) לבין "סייבר טרור". במלים אחרות, mi2g רוצה שנאמין שסייבר גרפיטי (השחתת דפים של אתרי אינטרנט) הוא צעד אחד לפני התקפות טרור על תשתיות פיזיות (למשל, התקפות שיגרמו לתחנות כוח להפסיק לפעול וישתקו את החשמל בבתי חולים) באמצעות רשתות מחשב.
בעולם לא מוכר ולו מקרה יחיד של שימוש במערכות מחשב לביצוע פעולות טרור ובינתיים, הנזק של פצצה אנושית אחת רב מכל התקפה ממוחשבת. "אני לא יודע מה אתכם, אבל אני מעדיף 'מתאבד אלקטרוני' על פני מתאבד שהולך על שניים בכל יום. מוטב פאקטים מרוסקים של TCP מחלקי גוף מרוסקים", כותב רוזנברגר (מומלץ להאזין לגירסה הקולית המשעשעת ביותר של המאמר), ודומה שישראלים רבים יסכימו אתו. ראשי mi2g שילחו את עורכי הדין שלהם ברוזנברגר בעקבות הקמפיין החינני שלו נגדם.

פורבס גולש עם לינוקס

פורבס בוחן חמישה דפדפני אינטרנט מבוססי לינוקס, ובהם גאלאון, אופרה, מוזילה, קונקרר ונטסקייפ, ומגלה שגלישה באמצעותם "פשוטה כמו מחשב שמפעיל Windows. הדפדפנים מבוססי לינוקס מהירים ופועלים ללא תקלה". מלים מעניינות, ללא ספק, אך חשוב לשים לב להקשר פרסומן: כאשר מעוז שמרנות כמו פורבס מפרסם כתבה כזו, לינוקס במחשב האישי כבר אינה אופציה של גיקים ואנרכיסטים בלבד.

מי מפחד מ-1984?

טעותו של ג'ורג' אורוול הייתה שצפה שרק הממשלות ישתמשו בטכנולוגיה כדי לדכא את חירויות הפרט, על פי כתבה במגזין "טכנולוג'י ריוויו" של MIT. זאת, בשעה שאמצעי התקשורת (רדיו, טלוויזיה, עיתונות ואינטרנט) משמשים גם לדיכוי ולהפצת שקרים אך במקביל מפיצים ידע להמונים (ובעקיפין גם מספקים להם יותר כוח) ובמקרה של האינטרנט, מאפשרים גם להם להפוך לתקשורת.

הקשר בין מיקי מאוס לסי אי איי

קיים קשר סמוי בין תעשיית הבידור בהוליווד לממשל האמריקאי – הראשונה משתמשת באמצעי התקשורת כדי לכונן את הסדר העולמי הרצוי לארה"ב בעוד השני משתמש בכלים חוקתיים וצבאיים. תיאוריית קונספירציה? לא בהכרח.
שישה חודשים בלבד לאחר שמומחה לתחבורה בתאגיד דיסני גויס על ידי לרשות אבטחת נמלי התעופה בארה"ב, סוכנות הביטחון הלאומי בארה"ב (NSA) שכרה את אריק הייזלטין, מומחה למציאות מדומה וסגן נשיא לענייני מחקר ופיתוח במחלקה היצירתית של דיסני.
בחודש אוגוסט יעבור הייזלטין לוושינגטון כדי לשמש עוזר מנהל המחקר ב-NSA. "העבודה החדשה שלי דומה למדי לנוכחית", אמר הייזלטין לסוכנות הידיעות "רויטרס".

קצרים

אוקספורד נגד מלך הערפדים. מאמר של עו"ד חיים רביה בנושא השלכות הפסיקה החשובה של בית משפט השלום בכפר סבא על אתרי תוכן ופורומים באינטרנט.
לאחר שחברת "מפה" הכריזה על גירסת הספר של "מדריך מפה באינטרנט", מתברר כי אתר "חבר'ה" יהפוך גם לתוכנית טלוויזיה.
טענה: "וורד 2000 מפגין יחס עוין כלפי לסביות". האם מדובר במזימה נסתרת של ח"כ נסים זאב מש"ס?
למה בחורים נחמדים לא מצליחים להשיג בחורות שוות? אתר הביצ'יות חסרות הלב מטיח את האמת המרה בפנים.
זהירות. ספיידרמן יהפוך אתכם להומוסקסואלים.
גירסת הבטא של דפדפן האינטרנט מוזילה 1.1 הופצה השבוע. שיפורים בכתיבת עברית מימין לשמאל.
כמה קל להיות פטריוטיים. בזק, רד בינת וDSPG כלל אינן טסות באמצעות אייר פראנס. חשוב לגזור ולשמור לטובת הפעם הבאה שבה התאגיד התורן ינסה לגזור קופון באמצעות הצהרות פסידו-פטריוטיות.
זה טוב ליהודים וזה יהיה להיט בישראל. אתר goodforthejews.com, שמתבונן באירועים דרך פריזמה אחת ויחידה – האם הם טובים או רעים ליהודים? סגירת נאפסטר, אגב, הייתה אירוע רע ליהודים. רע מאוד אפילו, על פי האתר.
לא יהיו "אולמי בין לאדן". אחיו של אוסאמה בן לאדן תובע זכות קניין רוחני על שם המשפחה כדי למנוע שימוש מסחרי בשם המשפחה המפורסם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חבר'ה, אתם בטלוויזיה
ארכיון ידיעות אחרונות
מיקי איתן. שכח כמה דברים
ארכיון ידיעות אחרונות
זהירות, סוכן סי אי איי לפניכם
לא חבר של מיקי אבל מסתדר עם פורבס
מומלצים