שתף קטע נבחר

קפה ברולה

ברולה פירושו שרוף וקרם ברולה הוא קרם שרוף. ליאור אדרי מכין את המעדן, בגרסה מקוצרת, עם אספרסו או נס קפה



קרם ברולה אספרסו



חומרים (5-6 מנות):

500 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
¼ כוס חלב
¼ כוס אספרסו מרוכז, או 4 כפות נס קפה מומסות ב – ¼ כוס חלב
7 חלמונים
1/2 כוס סוכר חום

הכנה:

1. מרתיחים את השמנת עם הסוכר, מקל הוניל והקפה. מוציאים את מקל הוניל.
2. מניחים את החלמונים בקערה, יוצקים מעל את תערובת השמנת ומערבבים מהר, תוך כדי הוספה. מוסיפים את החלב ומסננים.
3. יוצקים לכלי חרס אישיים ומסדרים בתבנית. ממלאים מים מהברז, כך שיגיעו עד למרכז כלי החרס.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל – 125 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מביאים לטמפרטורת החדר ומצננים במקרר במשך שעתיים.
6. מפזרים שכבה דקה של סוכר חום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס (עדיף חום עליון בלבד) ואופים במשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס. אם יש לכם ברנר בבית, אפשר לשרוף את הסוכר בעזרתו.

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 תל אביב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים