שתף קטע נבחר

טחינה מלאה

אז יש בהן סוכר וגם חמאה, כי על זה אי אפשר לוותר לדעתי, אבל באופן יחסי הן בריאות יותר מעוגיות רגילות. הן מתקבלות שטוחות וקריספיות בתום האפייה. עוגיות קמח מלא וטחינה



עוגיות קמח מלא וטחינה



חומרים:

1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
2 כוסות שיבולת שועל
½ 1 כוסות סוכר חום
180 גרם חמאה
¼ כוס טחינה גולמית
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קוקוס טחון
½ כוס צימוקים בהירים

כלים:

תבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנה:

1. בקערה, מערבבים את הקמח, הסודה, המלח ושיבולת השועל.
2. במיקסר, מקציפים את הסוכר והחמאה במשך 7 דקות. מוסיפים את הביצים ומקציפים שתי דקות נוספות. מוסיפים את הטחינה מערבבים היטב ומוסיפים את החומרים היבשים, ובסוף את הקוקוס והצימוקים.
3. לוקחים כף מהתערובת ומניחים על התבנית. ממשיכים לסדר כך את שאר העוגיות. חשוב להקפיד על מרחק גדול בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס במשך 12-14 דקות.


'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8, תל אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים