שתף קטע נבחר

חגים ורימונים

מערבבים, מקציפים, מקפלים ומקפיאים. מתכון פשוט לסורבה מרימונים כהים או בהירים, והעיקר: קצת יותר זולים

החגים היהודים, איך לומר זאת בעדינות, לא מתחשבים בפירות העונה. למה אני מתכוון? ראש השנה נחגג הפעם ממש מוקדם - בתחילת ספטמבר, והרימונים, לא כל כך הספיקו להבשיל ולכן אלה שנמכרו בחג היו, קטנים ולרוב חמצמצים, או סתם תפלים. עכשיו כבר יש רימונים גדולים ויפים, כהים ובהירים וגם קצת יותר זולים. המתכון שלפניכם מאוד פשוט: מערבבים, מקציפים, מקפלים ושולחים למקפיא. חג שמח.

 

 

 

סורבה רימונים

 

 

6 רימונים בינוניים

 

4 כפות גרנדין (סירופ רימונים)

 

1 לימון סחוט

 

2 כפות דבש

 

2 חלבונים

 

½ כוס סוכר

 

 

הכנה:

 

1. חוצים את הרימונים לרוחבם וסוחטים במסחטת מיץ (ממש כמו שסוחטים מיץ מתפוזים).

 

 

2. מערבבים את מיץ הרימונים, הדבש, הגרנדין ומיץ הלימון.

 

 

3. מקציפים את החלבונים והסוכר בבאן מרי (קערה מזכוכית או מתכת, המונחת מעל סיר ובו מים רותחים) עד שמתקבל קצף יציב וחמים (לא מחממים יתר על המידה, ומקפידים להקציף כל הזמן כדי שלא נקבל חביתה).

 

 

4. מקפלים שליש מכמות הקצף אל תוך מיץ הרימונים. מקפלים את שני השלישים הנוספים של הקצף בעדינות, אל תוך התערובת, עד לקבלת מסה חלקה.

 

 

5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק, לקופסת פלסטיק ומקפיאים.

 

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים