שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 1 - בתיה אוכלת במיה

במיה עם עגבניות והפתעות, קציצות ועוגיות תחרה. האורחת הפעם: בתיה עוזיאל האישה שהשרישה את הביטוי המיתולוגי 'הכינותי מראש'

קציצות במיה ברוטב עגבניות עוגיות שקדים (עוגיות תחרה) 

'צוקריה' היא תוכנית בישול חדשה המשודרת כל יום, החל מהערב, בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים. ניר צוק - שף צעיר וצבעוני מנחה התוכנית ומבשל בכל פעם לאורח אחר. האורחת הראשונה: בתיה עוזיאל האישה שהשרישה את הביטוי המיתולוגי 'הכינותי מראש'. ומה מתבשל? במיה עם עגבניות והפתעות, קציצות ועוגיות תחרה.

קציצות

חומרים:

500 גרם בשר טחון

1 ביצה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס פירורי לחם

כף אבקת מרק עוף

2 כפות פטרוזיליה ושמיר קצוצים

מלח ופלפל שחור טרי

שמן לטיגון

הכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הקציצות בידיים, מוסיפים כף או שתי כפות מים. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל הרצוי. מחממים שמן במחבת רחבה, מנמיכים מעט את האש ומטגנים את הקציצות משני הצדדים. - אם מוסיפים את הקציצות לתבשיל ירקות - מטגנים רק מעט. לסגירת הקציצה כך שהפנים נשאר רך ואדום.

טיפ:

* את פירורי הלחם אפשר וכדאי להכין מבייגלך עם שומשום, מרוסקים במעבד מזון.

* לבשר הקציצות אפשר להוסיף בטחינה מעט שומן כבש טחון או שווארמה עוף.

חזור למעלה
במיה ברוטב עגבניות

חומרים:

1 ק"ג במיה טרייה קטנה

2 בצלים פרוסים

שמן זית לטיגון

2 שיני שום פרוסות

½ קילו עגבניות קלופות פרוסות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

מיץ מלימון אחד

הכנה:

1. חותכים את גבעולי הבמיה מבלי לפגוע בתרמיל, שוטפים ומייבשים.

2. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן חם, עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן תוך בחישה, עד שהבמיה מתחילה להתרכך. מפזרים מעל את פרוסות העגבניה, מתבלים במלח ופלפל, מזליפים מעט מיץ לימון, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהבמיה רכה מאד. מזליפים מעל את מיץ הלימון שנותר.

* אפשר לבשל כמות גדולה יותר, לחלק מהכמות, להוסיף קציצות חצי מטוגנות אחרי כחצי שעה שהבמיה מתבשלת ולהמשיך לבשל יחד. במתכון זה מוותרים על הזלפת הלימון בסוף הבישול.

* חלק מהכמות אפשר לפזר על מקרונים מבושלים אל- דנטה, מגישים עם גבינות קשקבל מגוררת.

* לחלק מהכמות אפשר להוסיף שרימפסים שלופים ונקיים, 5 לאדם- יחד מבשלים עוד 10 דקות.

חזור למעלה
עוגיות שקדים (עוגיות תחרה)

חומרים:

2 חלבונים

250 גרם שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס סוכר (120 גרם)

מעט וניל

הכנה:

1. בעזרת מזלג מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מבלי להקציף את החלבונים) מרפדים תבנית אפייה, (עדיף יריעת סיליקון לאפייה, אבל אפשר גם עם נייר אפייה), בעזרת כף שוטחים עוגיות עם רווח בינהן.

2. אופים כ- 10 עד 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, (170 מעלות צלזיוס) עד שהעוגיות זהובות וגם המרכז מתייצב. מסירים מהתבנית, מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב- במזווה או במקפיא.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ובתיה. עגילים מבמיה
עוגיות תחרה. בלי להקציף בכלל
מומלצים