שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד גראפה

ליאור אדרי אופה עוגת שוקולד וגראפה עם הרבה ביצים ומעט קמח, צימוקים שחורים וצנוברים. שבוע מתוק

 

עוגת שוקולד גראפה

 

 

חומרים:

 

400 גרם שוקולד

 

160 גרם חמאה

 

½ 2 כפות גראפה

 

½ כוס צימוקים שחורים, מושרים במים חמים

 

1/3 כוס צנוברים

 

6 חלמונים

 

6 חלבונים

 

1/3 כוס סוכר

 

4 כפות קמח

 

כלים:

 

תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

הכנה:

 

1. ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה על באן מרי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה, או סיר נוסף עם השוקולד והחמאה – כך השוקולד נמס לאיטו, בלי חשש שישרף). מורידים מהאש.

 

2. סוחטים את הצימוקים ומוסיפים. מוסיפים גם את הגראפה, החלמונים, הקמח והצנוברים. מערבבים היטב.

 

3. מקציפים את החלבונים והסוכר. מקפלים שליש מהקצף אל תוך תערובת השוקולד. מוסיפים את הקצף הנותר וממשיכים לקפל בעדינות.

 

4. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל – 145 מעלות צלסיוס במשך 40 דקות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים