שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 6 - נקניקן אוהב נקניקיות?

אלן טלמור, הנקניקן מספר אחד בישראל, מבשל קסולה עם נקניקיות ושוק אווז. ניר כובש כרוב, שיוגש בצד

הקסולה של אלן כרוב חמוץ 

הקסולה של אלן
קסולה הוא תבשיל בשר עם נקניקיות.

חומרים:

1/2 קילו שעועית לבנה יבשה, מושרית במים למשך לילה

2 נקניקיות (רצוי סגנון ברודרסט)

2 פרוסות בייקון מומלח, או חזה אווז מעושן

רגל חזיר

1/2 קילו כתף של כבש חתוך לקוביות

2 שוקים של אווז מעושן

פלפל שחור גרוס

3 בצלים, קצוצים

2 גזרים, חתוכים לקוביות

אלומת תבלינים: טימין, שום, עלי דפנה

2 כפות שומן אווז

2 עגבניות מקולפות, קצוצות

פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס פירורי לחם

הכנה:

1. מסננים את השעועיות, מעבירים לסיר, מכסים במים ןמבשלים במשך שעה וחצי. מסננים.

2. מחממים שומן אווז בסיר ומטגנים את הגזר והבצל. מוסיפים את קוביות הכבש, השעועית והעגבניות, מוסיפים מעט מים ומבשלים.

3. חותכים את הבייקון לרצועות דקות ומטגנים עם השומן, מוסיפים לסיר. מוסיפים את רגל החזיר ואלומת התבלינים ומבשלים שעה וחצי.

4. מניחים את הנקניקיות על הגריל עם האווז מעושן מבשלים מספר דקות, מוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והשעועיות רכה.מעבירים לכלי חרס מפזרים מעל פירורי לחם עם פטרוזיליה מכניסים לתנור למצב גריל עד שהפרורים משחימים.

חזור למעלה
כרוב חמוץ

חומרים:

1 כרוב לבן, קטן

סלרי אמריקאי- חתוך לקוביות

שום

צ'ילי גרוס

מלח גס

מים רותחים

הכנה:

1. חותכים את הכרוב לשמיניות.

2. מכניסים את כל החומרים, פרט למים והמלח, לתוך צנצנת המיועדת להחמצה. מוסיפים כפית מלח גס על כל כוס מים רותחים וממלאים את הצנצנת מים עד למעלה. מוכן אחרי יום יומיים.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ואלן טועמים
קסולה. תבשיל בשר
מומלצים