שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 9 - דג אוהב מלח?

לבנה ביתית ודג אפוי במלח גס. ניר מארח את יובל כספין - שעיצב לו את הבגדים שהוא לובש בתוכנית

דג אפוי במלח לבנה ביתית 

דג אפוי במלח

חומרים:

דג דניס, בורי, אינטיאס או לברק. עם הקשקשים

1 ק"ג מלח גס

2-3 פרוסות לימון

2-3 גבעולי שמיר

פלפל שחור גרוס גס

הכנה:

1. מניחים את הדג על תבנית אפייה כשהוא מנוקה מבפנים אך עם הקשקשים (ככה הוא יספוג פחות מלח בזמן האפייה).

2. ממלאים אותו בפרוסות לימון, גבעולי שמיר ופלפל שחור.

3. מערבבים את המלח בקערה עם 2-3 כפות מים, מכסים את הדג היטב בתערובת, כך שכולו מכוסה.

4. אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (210 מעלות מעלות צלזיוס). מוציאים מהתנור, שוברים את מעטה המלח בפטיש עץ ומגישים.

חזור למעלה
לבנה ביתית

חומרים:

4 גביעי יוגורט, או חצי קילו יוגורט של מחלבות "דן"

גביע שמנת חמוצה

מעט מלח

הכנה:

1. מרפדים מסננת בבד חיתול, שופכים פנימה את היוגורט והשמנת, מערבבים את בעדינות עם מעט מלח. קושרים את החיתול ותולים כשעה מעל קערה אליה מתנקזים המים.

2. מחזירים למסננת ומצננים 2-3 ימים מעל קערה.

3. מוציאים מהחיתול, שוטחים על צלחת רחבה (כמו של חומוס) ומקשטים בשמן זית, פפריקה וצנוברים קלויים. מגישים על פלחי עגבניה.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ויובל במטבח
דג אפוי במלח. עם הקשקשים
לבנה. תולים בתוך חיתול
מומלצים