שתף קטע נבחר

עוגיות בוטנים ויין לבן

ליאור אדרי אופה את העוגיות שאמא הכינה פעם, הרבה לפני שהוא התחיל לאפות והיא הפסיקה - והתחילה לאכול את העוגיות שלו



חומרים:

¾ כוס קמח
80 גרם בוטנים, קלויים וטחונים
קורט מלח
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות יין לבן
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית לימון סחוט
1 חלמון
2 כפות חלב


הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, הבוטנים המלח, אבקת האפייה.
2. במיקסר שמים את היין הלבן, קליפת הלימון, המיץ, החמאה, הסוכר, תמצית הוניל ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים והחלב במכה אחת. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים וממשיכים לערבב בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד. מקררים שעה.
3. מוציאים מהמקרר, יוצרים נקניק מאורך בעובי 4 ס"מ. מקפיאים חצי שעה וחותכים לעוגיות בעובי ½ ס"מ. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהעוגיות זהובות.


'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 ת"א.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים