שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 11 - הכל נשאר במשפחה

ניר גילה לא מזמן ששירי צוק היא קרובת משפחה שלו. הם מבשלים יחד גפילטע פיש וכבד קצוץ

גפילטע פיש כבד קצוץ 

גפילטע פיש

חומרים:

קילו דג קרפיון טחון

3 ביצים

3-4 בצלים בינוניים

30 גרם מרגרינה או חמאה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

מעט סוכר

1/2 כוס קמח מצה או אבקת קניידלך

לציר:

2 ראשי קרפיון

2 בצלים גדולים פרוסים

2-3 גזרים גדולים

הכנה:

1. סוחטים את הדגים הטחונים מהמים, מעבירים למעבד מזון ומרסקים את המרכיבים הנותרים. משהים כרבע שעה.

2. בינתיים מכינים את הציר בסיר רחב ושטוח, מביאים לרתיחה את מרכיבי הציר עם שני ליטר מים, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט סוכר.

3. בידיים רטובות יוצרים מתערובת הדגים קציצות מוארכות, מכניסים בזהירות לציר הרותח- מביאים שוב לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים.

4. מסדרים את הדגים בצלחת הגשה, פורסים את הגזרים ומקשטים בהם את הדגים. אפשר לקשט גם עם עלי פטרוזיליה. יוצקים מעל את הציר, מסונן, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומצננים היטב במקרר.

טיפ:

את הגזרים מוסיפים שלמים לציר, הם שומרים על צורתם. פורסים לקישוט בעזרת קולפן אפשר ליצור בהם דוגמא לאורכם, כך שאחרי שפורסים מתקבלת צורת פרח.

חזור למעלה
כבד קצוץ

חומרים:

1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים

בצל גדול קצוץ

חמאה או מרגרינה לטיגון

מלח ופלפל שחור גרוס גס

3 ביצים קשות

הכנה:

1. מטגנים את הבצל בחמאה או מרגרינה עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים עד שהם מוכנים אבל הפנים עדיין ורדרד.

2. שומרים שני כבדים מטוגנים בצד. מעבירים את שאר הכבדים למעבד מזון ומרסקים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכבדים הנותרים ומעבדים עוד קצת, כך שתישארנה חתיכות.

3. שוטחים על צלחת הגשה. מקשטים בביצים קשות מגוררות. אפשר להשאיר חלק מהבצלים המטוגנים לקישוט.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
גפילטע פיש. מקשטים עם גזר
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים