תוכנית מס' 12 - הריזוטו ורותם
רותם אבוהב - שחקנית, מנחת טלויזיה וחולת ניקיון - מתארחת היום בתוכנית. ניר מבשל לה ריזוטו פטריות ומלבי לקינוח
ריזוטו פיטריות | מלבי | קוסמופוליטן |
חומרים:
350 גרם אורז לבן עגול (אורבוריו)
2 כפות שמן זית
¾ ליטר ציר ירקות, או עוף
מלח ופלפל לבן טחון טרי
¼ כוס יין לבן
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
250 גרם פטריות ירדן פרוסות
50 גרם פטריות מיובשות מושרות במעט מים חמים וסחוטות
פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים במשך כמה דקות, על להבה גבוהה, תוך בחישה.
2. מוסיפים חצי מכמות הציר, מביאים לרתיחה מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ- ¼ שעה, בוחשים מדי פעם ומוסיפים מעט מהציר, עד שהאורז רך. מתבלים במלח ובפלפל לבן ומסירים מהאש.
3. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את היין ומעט מהציר שנותר, מוסיפים פטריות ירדן ואת המיובשות ומבשלים מספר דקות.
4. מוסיפים את השמפיניון ומבשלים דקה נוספת, מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
5. מחלקים את האורז לשתי צלחות, מפזרים את תערובת הפטריות ומגישים מיד. אפשר להגיש עם גבינת קשקבל מגוררת.
חומרים:
1/2 ליטר חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם קורנפלור
כף סוכר שטוחה
לסירופ:
250 גרם סוכר
100 מ"ל מים
מעט מי ורדים
כף מיץ לימון
לקישוט:
אגוזי מלך או פיסטוק, קצוצים גס
הכנה:
1. בסיר בעל תחתית עבה מערבבים יחד את החלב, השמנת, הקורנפלור והסוכר- כדי שלא יהיו גושים. מבשלים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה - מסירים מהאש.
2. מעבירים לכלים אישיים ומצננים היטב במקרר.
3. מכינים את הסירופ:מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כחמש דקות נוספות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש, מצננים ומתבלים במי ורדים ובלימון.
4. הופכים את המלבי על צלוחית הגשה, יוצקים מעט מהסירופ ומקשטים באגוזים או פיסטוק.
טיפ: אפשר להכין את המלבי בכוסות חד פעמיות- רק בחצי מגובה הכוס- אחר כך קל להפוך ולהוציא
חומרים:
1/3 כוס קוונטרו
1/3 כוס מיץ אוכמניות
1/3 כוס וודקה לימון
הכנה:
מערבבים טוב. אפשר להוסיף קצת קרח.