שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 14 - חיים והדגים

הכל טונה. סטייק וגם סביצ'ה. האורח היום: חיים ברכה - הדייג שניר קונה ממנו דגים

סטייק טונה סביצ'ה טונה 

סטייק טונה

חומרים:

200 גרם פילה טונה (לכל מנה)

מעט שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

רוטב (ל-4 מנות):

בקבוק יין אדום יבש

100 גרם חמאה

2 כפות גרגרי פלפל ירוק כבושים

הכנה:

1. צורבים את הטונה במחבת כבדה עם פסים, משומנת במעט שמן זית. צורבים מכל הצדדים למידת ההכנה הרצויה. כדאי להשאיר את הפנים ורדרד, לאחר הצריבה מתבלים במלח ופלפל.

2. מביאים לרתיחה את היין בסיר, ממשיכים לבשל עד שנותרת כרבע מהכמות, לרוטב סמיך יותר מבשלים עוד מעט. מנמיכים מאד את האש, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים ליין תוך בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים את גרגרי הפלפל.

מגישים את הטונה על מצע רוטב או יוצקים אותו מעל.

חזור למעלה
סביצ'ה טונה

חומרים:

100 גרם פילה טונה (למנה)

בצל שאלוט קטן קצוץ

עלי כוסברה קצוצים

מעט פלפל ירוק חריף קצוף קטן

עגבניה מוצקה קצוצה לקוביות קטנות

לרוטב:

מיץ מלימון

1/3 כוס שמן זית

מעט זרעוני כוסברה כתושים

מלח גס

הכנה:

1. חותכים את פילה הטונה לקוביות בגודל סנטימטר, מערבבים עם הבצל, הכוסברה והעגבניה.

2. מערבלים את מרכיבי הרוטב, מוסיפים מעט לסביצ'ה, מעבירים לצלחת אישית ומגישים עם הרוטב ליד.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
ניר וחיים עסוקים בחיתוכים
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
סטייק טונה. צרב מבחוץ ואדום מבפנים
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים