תוכנית מס' 17 - רק צ'ילי
שרה גלב, ה"כמעט גיסה" של ניר, מבשלת רק "צ'ילי קון קרנה". גרסה משופרת לתבשיל הבשר, מרק פירת יער ומרגריטה צוננת
צ'ילי קון קרנה | מרק פירות יער | מרגריטה |
חומרים:
4 בצלים קצוצים גס
שמן לטיגון
2 פלפלים ירוקים קצוצים ללא גרעינים
פלפל אדום חתוך לקוביות
1 ק"ג בשר טחון
1/2 1 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות גס
500 גרם שעועית שחורה חצי מבושלת (מבשלים עם הרבה מים בסיר, אין צורך להשרות קודם)
צ'ילי, מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שקוף, מוסיפים את הפלפלים הירוקים והאדומים ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים.
2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב מכסים ומבשלים שעה לפחות.
3. מוסיפים את השעועית ומבשלים שעה נוספת. מתבלים בצ'ילי מלח ופלפל. מגישים עם פסטה, אורז או תפוחי אדמה.
חומרים:
בקבוק יין אדום
1/2 כוס סוכר
100 + 500 גרם פירות יער (חמוציות או אוכמניות)
הכנה:
1. מביאים את היין לרתיחה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים דקה נוספת תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים.
2. שמים במערבל 500 גרם פירות יער טריים או קפואים, מוסיפים חלק מהיין ומערבלים. מערבבים עם היין הנותר, מוסיפים את פירות היער שנותרו ושומרים במקרר עד ההגשה.
3. מגישים בצלחת מרק או בגביע, עם כדור גלידה, שמנת מתוקה מוקצפת מעט או קרם פרש.
חומרים:
3 לימונים ירוקים כהים (ליים)
40 מ"ל טקילה
20 מ"ל ליקר קוואנטרו
2 כפות סוכר
3/4 כוס קרח
הכנה:
קולפים ליים אחד, וסוחטים את השניים האחרים. מעבירים לבלנדר, מוסיפים את שאר החומרים ומרסקים.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים