שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 20 - הזעפרן של בניטה

אגסים מבושלים בסירופ סוכר עם אניס וסיגרים ממולאים. ניר מארח את בניטה לנצר - השפית של מסעדת "זעפרן"

סיגר חוט שדרה אגסים בסירופ סוכר ואניס 

סיגר חוט שדרה

חומרים:

עלי פילו

30 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/4 כפית כמון טחון

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

חוט שדרה מנוקה מהמעטפת החיצונית וחתוך לרצועות של 5-7 סנטימטר

הכנה:

1. חותכים את עלי הפילו לרצועות ברוחב 7- 9 סנטימטר לאורך. מכיוון שבעבודה עם פילו צפוי בלאי מסוים, חתכו מספר גדול יותר של רצועות. הקפידו לשמור אותן עטופות. מורחים כל רצועה בחמאה מומסת.

2. מניחים לרוחבה של רצועת פילו רצועת חוט שדרה במרחק שני סנטימטר מהקצה. מורחים מעל קמצוץ מתערובת התבלינים ומגלגלים כמו סיגר. מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל.

3. מטגנים מכל הצדדים במחבת ללא שומן עד להשחמה.

חזור למעלה
אגסים בסירופ סוכר ואניס

חומרים:

8 אגסים בשלים, לא רכים

מיץ מחצי לימון

3 כוכבי אניס

4 תרמילי הל

2-3 כפות עראק

לסירופ סוכר:

500 גרם סוכר

500 מ"ל מים

הכנה:

1. תחילה מכינים את הסירופ, מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים 3-5 דקות.

2. קולפים את האגסים, משאירים את החלק העליון של הקליפה ואת הגבעול, חותכים את החלק התחתון בקו ישר כדי שהאגסים יעמדו יציבים בסיר. מוסיפים לסיר מיץ לימון, את התבלינים והסירופ.

3. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ - 10 דקות, עד שהאגסים מתחילים להתרכך, מבלי לאבד את צורתם.

4. מצננים ומוסיפים את העראק. מעמידים אגס במרכז צלחת אישית יוצקים עליו מעט מהרוטב ומגישים עם כדור גלידת וניל.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
בניטה לנצר
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
אגסים מתבשלים בסירופ
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים