שתף קטע נבחר

עוגיות מלוחות

ליאור אדרי אופה עוגיות מזרחיות מלוחות ונימוחות - ממש כמו עוגיות חמאה. צריך רק להקפיד לא לאפות יותר מדי

עוגיות מזרחיות, מלוחות ומצופות בשומשום. הן דומות יותר במרקמן לעוגיות חמאה - רכות ונימוחות ולא קריספיות. צריך להקפיד על שני דברים: לא להשחים אותן יתר על המידה - הן צריכות להיות זהובות, ולהכניס אותן לביקור קצרצר במקפיא לפני האפייה.

חומרים:

½ ק"ג קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
150 גרם חמאה
¼ כוס שמן
2 כפות קצח
¾ כוס מים
¼ כפית מלח
1 ביצה

לציפוי:

כוס שומשום
1 ביצה

הכנה:

1. במיקסר, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מוסיפים גם את המים וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמן הביצה ואת הקצח. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה.
2. מוציאים מהמקרר, מגלגלים לנקניק ארוך בעובי של 3 ס"מ. משטחים אותו מעט, חותכים לקטעים באורך 2 ס"מ ויוצרים מהם כדורים. מכניסים למקפיא ל-20 דקות כדי שייתיצבו.
3. טורפים את הביצה וטובלים בה את הכדורים, טובלים בשומשום ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס 25-30 דקות עד שהכדורים מזהיבים.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים