שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 28 - סברינה ושליו

חזה שליו בבצק עלים ועוגת סברינה עם המון קצפת ורום. ניר צוק מארח את אמיר קמינר

חזה שליו בבצק עלים סברינה 
 

 

חזה שליו בבצק עלים

חומרים:

350 גרם בצק עלים מרודד

ביצה טרופה

למילוי:

300 גרם חזות שליו

כוס יין אדום

מעט רוזמרין

כף שמן זית

חמאה לטיגון

2 כוסות ציר בקר כהה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

גבעולי עירית או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. חותכים בצק עלים מרודד בעובי חצי ס"מ לעיגולים בקוטר 8 ס"מ. מסירים בעזרת כוס בקוטר 6 ס"מ את המרכז, לקבלת טבעות צרות. מורחים את שולי עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים מעל את טבעת הבצק. מצננים במקרר כרבע שעה.

2. אופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה( 200 מעלות צלזיוס) עד שהבצק נהיה זהוב.

3. משרים את חזות השליו מספר שעות במשרה שהוכנה מיין אדום, רוזמרין וכף שמן זית.

4. מוציאים את החזות מהמשרה, מנגבים במגבות נייר ומטגנים כשתי דקות מכל צד בחמאה חמה. מצמצמים את הציר עם מעט מהמשרה שנותרה עד שנותרת חצי כוס נוזל עשיר. מוסיפים את החזות ומבשלים כשתי דקות.

5. ממלאים את הבצקים האפויים החמים בבשר עם מעט רוטב, מניחים מעל גבעולי עירית שלמים או מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

אפשר לאפות את הבצקים ולהקפיא. מפשירים לאט ומחממים מעט בתנור. ממלאים לפני ההגשה, במילוי מתוק או מלוח.

חזור למעלה
סברינה

חומרים:

50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים

100 מ"ל חלב פושר

50 גרם סוכר

325 גרם קמח

5 ביצים

75 גרם חמאה רכה

לסירופ:

200 גרם סוכר

מקל וניל חצוי לאורכו

רצועה של קליפת תפוז

50 מ"ל רום בקארדי

להגשה:

מכל שמנת מתוקה מוקצפת

כף רום

הכנה:

1. מערבלים את השמרים, החלב והסוכר בקערת המיקסר, מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד וממשיכים לערבל 10-5 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבלים. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

2. משמנים בחמאה תבניות אישיות או תבנית עגולה עם חור באמצע. ממלאים את התבנית בתערובת עד חצי מהגובה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

3. אופים את הסברינה כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מצננים.

4. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה 1/2 ליטר מים עם הסוכר, הווניל וקליפת התפוז, מבשלים 4-3 דקות. מוסיפים את הרום ומסירים מהאש. מרחיקים את תרמיל הווניל וקליפת התפוז.

5. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומסירים שכבה דקה מהבסיס כדי שהסירופ ייספג. מכניסים את הסברינה לשתי דקות לסירופ, כשהצד הלא חתוך כלפי מטה, הופכים ומניחים על רשת כך שהצד החתוך כלפי מטה. משהים לפחות שעה במקרר. ממלאים את החור בקצפת מתובלת ברום.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזה שליו בבצק עלים. אפשר לאפות ולהקפיא
מומלצים