תוכנית מס' 31 - ג'לי וכמהין
ניר מארח את צופית גרנט, שחקנית שפותחת בית קפה, ומבשל פסטה ברוטב כמהין וג'לי אוכמניות ושמפניה
פסטה ברוטב כמהין | ג'לי אוכמניות ושמפניה |
חומרים:
250 גרם פסטה רחבה מבושלת אל-דנטה
11/2 כוסות ציר בקר
2 כפות ממרח כמהין
כף שמן כמהין
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 מכל שמנת מתוקה
הכנה:
1. מביאים לרתיחה את הציר, ממשיכים לבשל עד שנותרת כוס מהציר.
2. מערבבים את ממרח הכמהין עם שמן הכמהין ומוסיפים לסיר תוך ערבוב, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמנת ובוחשים רק עד שהתערובת אחידה.
3. יוצקים על הפסטה ומגישים. מתאים להגיש עם סלט ירוק.
חומרים:
2 כוסות יין מוסקט
4 כפות סירופ סוכר
3 עלי ג'לטין, או שקית וחצי אבקת ג'לטין
2 כוסות שמפניה
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות
הכנה:
1. מביאים לרתיחה את היין עם הסירופ, ממשיכים לבשל עד שנותרת חצי כמות.
2. אם משתמשים בעלים משרים בקערה עם מים עד שהתרככו. מוציאים מהמים, סוחטים ומוסיפים ליין החם, מערבבים. אם משתמשים באבקה, ממיסים אותה במעט יין רותח ומצרפים בחזרה לסיר.
3. מוסיפים את השמפניה ומחממים מעט. מעבירים לגביעים אישיים או לקערת זכוכית ומצננים מעט. מפזרים את האוכמניות בתוך התערובת, מצננים ושומרים במקרר.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 ערוץ החיים הטובים