אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שימור

בית ליברמן, כיום
בית ליברמן, כיום 
 
 כתבות נוספות
פרסקאות בלב רחובות
רכבת העמק חולמת על שלום
הדיליג'נס חזר לראשון לציון
חומת שלטים מסתירה "מצודה"
לעקיבא וייס היתה עדנה
 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

הייקים של נהריה התאהבו בבית הנכבד הלבנוני

בשבוע הבית ייחנך במבואות הדרומיים של נהריה "בית ליברמן", הבית נבנה לפני כ-140 שנה בידי נכבד לבנוני, עבר אח"כ לרשות משפחת ליברמן, וכיום משמש למוזיאון של נהריה

דוד הכהן
פורסם: 14.11.00, 09:13

בארץ שלנו הכל יכול לקרות. למשל בנהריה, עירם של הייקים, החליטו פרנסי העיר בסיוע המועצה לשימור אתרים לשקם בית שנבנה בשנות ה-60 של המאה הקודמת בידי נכבד לבנוני וכיום ידוע בשם "בית ליברמן", ולשכן בו את המוזיאון לתולדות העיר. ב-22 בחודש ייחנך הבית אחרי תהליך שיקום של כשנתיים.

בראשית שנות השלושים, הגיע לארץ יהודי עשיר מפולין, פיליפ ליברמן שמו. בחיפה הוא נפגש עם הפעיל הציוני מנחם אוסישקין, וזה הפציר בו לרכוש את הבית המרשים. ליברמן השתכנע ועשה זאת בשנת 1934.

בני המשפחה גרו בבית כחצי שנה בכל שנה, כאשר בחצי השני גרו בפולין. באחת מגיחותיו לפולין, ניספה פיליפ באיזור הכיבוש הרוסי במהלך מלחמת העולם השנייה. בנו ובתו, בנימין וג'ני, המשיכו להתגורר בבית עד 1947.

בתחילת מלחמת העולם ההשנייה יצאה מהבית המחלקה של הפלמ"ח בראשות יצחק רבין המנוח, לפעולות שונות בשטח לבנון.

עד שנת 1951 שימש הבית כמרכז לראשוני היישובים שהוקמו באיזור. מייסדי נהריה ושבי ציון שהו בבית לפני עלייתם על הקרקע, וחברי קיבוץ עברון גרו בחווה 7 שנים עד שהקימו במסגרת "חומה ומגדל" את נקודת הקבע שלהם. עם פרוץ מלחמת השחרור עזב בנימין את הבית, אך הבית נשאר בבעלות בתו, רחל, החיה כיום בארה"ב.

בית יתומים וגם מחסן

מאז שהחווה נמכרה עבר הבית גלגולים רבים. הוא שימש בי"ס, בית יתומים ומחסן. ב-1952 ננטש סופית ועמד שומם עד שיקומו.

כדי לאפשר את שיקום הבית, העבירה עיריית נהריה את זכויות הבנייה מהמגרש עליו עומד הבית למגרשים הסמוכים (בשטח של 2.7 דונם) השייכים למשפחת ליברמן.

רכז המועצה לשימור אתרים בגליל המערבי, דוד קצין, מסר כי המועצה החלה לטפל בבית 1993, אחרי שרבים מתושבי נהריה, ברובם ייקים כמובן, פנו למועצה והתריעו מפני הרס מוחלט של הבית.

מרפסת עם תשקיף לים

הבית בנוי אבני כורכר, ככל הבתים שנבנו בעבר באיזור זה. היה לו גג רעפים ששוחזר, וכן מרפסת עם תשקיף לים, ששוחזרה. זה בית ערבי טיפוסי שנבנה במקור בשני שלבים ושטחו הכולל כ-400 מ"ר. שטח המגרש - 2.5 דונם.

הקומה הראשונה נבנתה על ידי 9 עמודים עם תקרות מקומרות שהחזיקו את הגג. אמיר גלעד, מחברת אבנר גלעד שביצעה את עבודות השיקום, מציין, כי העמוד המרכזי התמוטט וגרר אחריו את יתר המבנה.

לבית מוביל שביל של כ-40 מטרים, כיום מרוצף, ומשני צדיו שדרות ברושים. גן גדול מקיף את הבית.

תכנון השיקום נעשה בידי מהנדס המועצה לשימור אתרים, לב מנדלבלט. מטעם עיריית נהריה היה מעורב בפרוייקט מהנדס העיר, גבריאל גבריאל.

במימון הפרויקט, כ-4 מיליון שקל, השתתפו עיריית נהריה, המועצה לשימור אתרים ומפעל הפיס.

עם חנוכתו, ביום רביעי הבא, ישמש הבית כמוזיאון לתולדות העיר. הקומה השנייה מיועדת לתערוכות מתחלפות. הראשונה שבהם תהיה של אמני נהריה. במהלך הטקס יוענק אות יקיר נהריה לאמן חמי גל.


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©