שתף קטע נבחר

קמח מלא ופירות יער

מאפינס או אינגליש קייק, פירות שלמים או מרוסקים, פטל או פירות יער אחרים - אתם בוחרים איך, ועם מה, לאפות

העוגה הזו יכולה להיות גם מאפינס, התערובת מתאימה, וצריך רק להחליף את תבניות האינגליש קייק בתבנית שקעים. אתם יכולים גם לבחור בין פירות שלמים בפנים, לבין מחית מרוסקת בתוך תערובת העוגה. ועוד בחירה אחת קטנה אתם יכולים לעשות, להחליף את הפטל באוכמניות, או בכל פרי יער אחר.

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק, או 18 מאפינס):

¾ כוס קמח לבן
¾ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
3 ביצים
1 גביע יוגורט
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
180 גרם פטל, או פירות יער אחרים
מעט אבקת סוכר (לא חובה)

כלים:

2 תבניות אינגליש קייק, או תבניות שקעים למאפינס - משומנות

הכנה:

1. מקציפים את החמאה והסוכר במשך 4 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים 4 דקות נוספות.
2. מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה ומוסיפים לסירוגין, פעם קמח, פעם יוגורט, לתערובת החמאה.
3. לעוגה סגלגלה: מוסיפים את הפטל לתערובת ומקציפים מעט, עד שהפירות מתפרקים. יוצקים לתבניות. לעוגה עם פירות שלמים: יוצקים חצי מהמסה לתבניות. טובלים את הפטל באבקת סוכר ומניחים על המסה. יוצקים מעל את המסה שנותרה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות, אם אתם אופים עוגה, או 25 דקות למאפינס.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים