שתף קטע נבחר

שומשום קפוא

עוגיות עם שומשום קלוי שישמרו בקופסה אטומה במקפיא, עד שלושה חודשים. ליאור אדרי מסביר על מה חשוב להקפיד

כמו בכל דבר אחר, כדי שהעוגיות יצאו טעימות, צריך להקפיד לקנות שומשום טרי ולא להסתפק בזה ששוכב בארון מי יודע כמה זמן. ובשביל עוגיות ממש טעימות - צריך גם לקלות את השומשום - פשוט מחממים מחבת, בלי שמן, מוסיפים את השומשום וקולים על להבה גבוהה. מערבבים לעיתים תכופות כדי שלא יישרף.
את העוגיות אפשר לשמור במקפיא אחרי האפייה. שמים אותן בקופסה אטומה לחלוטין ומקפיאים - הן יחזיקו מעמד עש שלושה חודשים. כשרוצים לאכול, פשוט מוציאים ומחכים רבע שעה שיפשירו.

עוגיות שומשום

120 גרם חמאה
1 כוס + 2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1/4 3 כוסות קמח
120 (1 כוס) שומשום קלוי

הכנה:

1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל ואת החלב - בהדרגה.
2. מערבבים את הקמח והשומשום, מוסיפים בהדרגה וממשיכים לעבד לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מוציאים מהמקרר ומגלגלים לנקניקים בעובי 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי קצת פחות מ-1/2 ס"מ. מסדרים בתבנית ואופים במשך 16 דקות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים